Mobil

Elképesztő kijelzővel tarolna az LG új csúcsmobilja

Az LG szép május 2-ra tűzte ki az idei csúcstelefonjuk, a G7 ThinQ hivatalos bemutatóját. A készülék egyik különlegessége, hogy a V30S-hez hasonlóan már ez is fel lesz szerelve a dél-koreai gyártó saját fejlesztésű, mesterséges intelligencián alapuló ThinkQ virtuális asszisztensével, ami a pletykák szerint a készülék oldalán helyet kapó dedikált gombról lesz aktiválható.

A cég előtte még közleményben meglebegtette, hogy a mobil 6,1 colos, QHD+ (3120 x 1440 pixel) felbontású FullVision kijelzővel debütál, melynek maximális fényereje 1000 nit is lehet, vagyis az okostelefonok jelenlegi piacán ezen készülék képernyője biztosítja a legnagyobb fényerőt. Úgy tervezték, hogy erős napsütésben is könnyen használható legyen, miközben elődjéhez képest akár 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

A tavaly bemutatott 18:9 arányú FullVision kijelző az LG G7ThinQ-n keskenyebb formában tér vissza, 19:5:9 arányával az LG G6-hoz képest közel 50 százalékkal vékonyabb alsó kávával válik teljessé.

Forrás: LG

Az automatikus mód önműködően elemzi és azonosítja, hogy milyen tartalom (videó, fotó, játék vagy weboldal) jelenik meg a képernyőn, ez alapján pedig optimalizálja a kijelzőbeállításokat, miközben csökkenti az energiafelhasználást. A testre szabható megoldások kedvelői a kamerás felhasználói felület egy részén finomhangolhatják majd a színeket egy görgethető színkerékkel, melyen minden egyes RGB beállítás módosítható.

Az új, testreszabható másodlagos kijelző az előlap felső sávjában biztosít további helyet az értesítések számára. Ennek köszönhetően ezek nem foglalnak el feleslegesen helyet a főképernyőn. A hagyományos megjelenést kedvelők tetszés szerint kikapcsolhatják a másodlagos kijelzőt, vagy akár különféle színeket is választhatnak hozzá, melyek egyedivé teszik a felhasználói élményt.

Májusban mutatják be az LG új csúcstelefonját
Már kiszivárgott képen is látható, hogy fog kinézni az LG legújabb készüléke.

Magáról a telefonról sokkal többet nem tudni, ugyanakkor a neten már kering egy állítólagos készülékfotó, ami nemcsak azt mutatja meg, hogy a készülék milyen színekben lesz elérhető, de világossá teszi azt is, hogy az LG is követi az iPhone X által meghonosított képernyőmegoldást, azaz a kijelző tetején lesz egy apró sziget, ahová a készülék előlapi kamerái és szenzorai kerülnek.

A korábban felröppent pletykák szerint a készülék Qualcomm Snapdragon 845 processzorral, 6 GB RAM-mal és 64 GB belső háttértárral lesz felszerelve, de a fenti képen látható dizjánt és a mobilba épített hardvert illetően csak a május 2-án lehetünk majd biztosak bármiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik