Mobil

Ilyen kicsi projektort még tuti nem látott

A Sony idén áprilisban dobja piacra a tenyérnyi méretű, MP-CD1 projektorát, ami 854 x 480 pixel felbontású kép kivetítésére képes, akár 120 colos méretben, nagyjából 3,5 m-es távolságból. A 280 grammos, többfunkciós kütyü bármilyen felületet képes széles vetítővászonná varázsolni, így egyaránt alkalmas lehet üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy sorozatok és filmek kivetítésére.

HANGOT CSAK KÜLÖN CSATLAKOZTATOTT ESZKÖZZEL KAPUNK – Forrás: Sony

A projektor nagy fényerejű kivetítője a DLP IntelliBright technológiát használja, ami a képfeldolgozó algoritmusoknak köszönhetően az aksi élettartamának csökkenése nélkül képes növelni a fényerőt.

A projektor különlegessége, hogy a kialakítása révén a nagy fényerő mellett is minimális a hőképződés. A 105 lumen ANSI besorolással és 5000 mAh beépített akkumulátorral rendelkező projektor a gyártó ígérete szerint folyamatosan tiszta és erőteljes képet vetít, akár két órán keresztül, viszont az USB-C portnak hála használat közben is tölthető, akár hordozható eszközökről is.

A bekapcsolási idő mindössze 5 másodperc, a projektor pedig HDMI-n keresztül könnyedén összekapcsolható más készülékekkel: PC-ről vagy akár PlayStationről is másodpercek alatt megosztható a tartalom. Egy külön megvásárolható HDMI kiegészítővel ugyanakkor okostelefonokkal és tabletekkel is vezeték nélküli kapcsolat biztosítható, lehetővé téve a streamelt tartalmak megtekintését.

EGY EXTRA CSATLAKOZÓVAL AKÁR MOBILLAL IS ÖSSZEKÖTHETŐ – Forrás: Sony

A projektor automatikus trapézkorrekciós funkciója ferde szögben történő vetítés esetén is torzítás nélküli teljes méretű képet biztosít, a dinamikus képbeállítási funkció pedig optimális fényerőt és telítettséget nyújt a vetített képekhez és videókhoz. A készülék alján lévő szabványos állványfoglalat pedig megkönnyíti a vetítést bármely felületre – akár a mennyezetre is.

SPECIFIKÁCIÓK:

  • Kivetített kép mérete: maximum 120 col
  • Kontrasztarány: 400:1
  • Kimenő felbontás: 854 x 480
  • Súly: 280 g
  • Méretek: 83,0 mm x 16,0 mm x 150,0 mm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik