Mobil

A Huawei is az iPhone X-et másolja

Bár az idei Mobil Világkongresszus (MWC) már véget ért, azért bőven akadnak még gyártók, akik hivatalosan nem rántották le a leplet a 2018-as mobilkészülékeikről. Közéjük tartozik a kínai Huawei is, viszont ők sem úszták meg az idő előtti szivárogtatást: a szinte mindig biztos információiról híres Evan Blass lerántotta a leplet a teljes P20 termékcsaládról.

Az említett készülékből rögtön három verziót kapunk: lesz hagyományos, Lite és Pro verzió, és már azt is tudjuk, hogy az egyes készülékek hogyan fognak kinézni, hiszen Blass mindegyikről megosztott három képet a Twitteren. Az első dolog amit az ember azonnal észrevesz, hogy az ASUS-hoz hasonlóan a Huawei is ráállt az iPhone X koppintására, és itt is megkapjuk a kis szigetet a képernyő tetején.

A kiszivárgott fotók ugyanakkor azt a korábbi pletykát is megerősítik, hogy a P20 Pro már három hátlapi kamerával érkezik, viszont ennek a funkciójáról csak a március 27-én esedékes hivatalos bemutatón kapunk majd biztos információkat. Ami a képek alapján biztosra vehető még, hogy egyedül a Lite modellnél lesz hátlapi ujjlenyomat-olvasó, és a pletykák szerint ez a verzió 5,8 colos képernyővel, 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral kerül majd a boltokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik