Mobil

Már minden androidos használhatja a Google menő fotós funkcióját

A Google tavaly bejelentett, mesterséges intelligenciával támogatott tárgyfelismerő funkcióját eddig csak a Pixel mobilok használhatták, a keresőóriás viszont most bejelentette, hogy fokozatosan elérhetővé válik minden androidos eszközön. A Google Lens nevű vizuális kereső a Fotók (Photos) szolgáltatáson belül érhető el egy külön ikonnal, így érdemes annak legfrissebb verziójára frissíteni.

A Lens lényege, hogy a fotókon különféle információkat képes felismerni, majd azokból akciót készít. Például ha a kamerát adott tárgyra szögezzük, nemcsak azt ismeri fel, hogy például egy virágot szeretnénk fotózni, hanem annak fajtáját is azonosítja.

A kezünkben fotózott névjegykártyán szereplő telefonszámot elmenthető névjeggyé alakítja,  vagy ha egy könyv borítóját lapjuk lencsevégre, akkor felbukkannak a hozzá kapcsolódó értékelések, esetleg egy link is, ami arra az oldalra vezet, ahonnan megvásárolhatjuk – mindez úgy, hogy se kell nyitni a böngészőt. De lehetőséget ad arra is, hogy idegennyelvű táblákat és menüket befotózva rögtön fordítást kapjunk, vagy alapvető információkat olvashassunk a lencsevégre kapott nevezetességekről, épületekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik