Mobil

Már ebben a hónapban megmutatja magát az Android P

Azt már régóta tudni, hogy a Google gőzerővel dolgozik az Android következő főverzióján, a soron következő rendszereket pedig menetrendszerűen a májusban esedékes, éves I/O fejlesztői konferencián szokta bemutatni a cég.

A legfrissebb információk szerint a fejlesztői előzetest viszont már ebben a hónapban közzéteszik, ezután folyamatosan jönnek majd a morzsák a legújabb funkciókról. A hiteles szivárogtatásairól ismert Evan Blass (@evleaks) forrásai szerint március közepén válik elérhetővé a fejlesztők számára az Android P Developer Preview 1, amiben már megkezdhetik a bugvadászatot.

Az Android P-ben a várakozások szerint nagyobb hangsúlyt kapnak a biztonsággal kapcsolatos fejlesztések, korábban már hallani lehetett pletykákat arról, hogy például a háttérben futó appok nem férhetnek majd hozzá a kamerához és a mikrofonhoz.

Arról is hallhattunk, hogy mivel egyre több androidos gyártó másolja le az iPhone X kijelzőbe benyúló kameraszigetét, a notchot, ezért valószínűleg az operációs rendszer is igazodik majd ehhez az igényhez. Pedzegették azt is, hogy beépített éjszakai mód lesz a P-ben, majd aztán ezt cáfolták.

Arról még csak találgatások vannak, hogy végül milyen desszert nevét kapja a szoftver, többen is a Pie-ra, azaz pitére tippelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik