Mobil

Rekordsebességet értek el mobilhálózaton a techóriások tesztjén

Másodpercenként 2 gigabites (2 Gbps) rekordsebességet értek el 4G mobilhálózaton egy új lapkakészlettel az Ericsson, a Telstra, a Netgear és a Qualcomm Technologies közös labortesztjén.

A csúcssebességet:

  • az Ericsson Baseband 6630 és Radio 4415 termékei, illetve Gigabit LTE hálózati szoftvere
  • egy Netgear Nighthawk mobil router
  • a Qualcomm Snapdragon X24 LTE modemje, a világ első bejelentett LTE Cat 20 modemje

tette lehetővé.

A technológia határait feszegetjük azzal, hogy partnereinkkel karöltve átléptük a 2 gigabites határt. Ez nagyobb mobilinternet sebességet és nagyobb hálózati kapacitást tesz elérhetővé az előfizetők számára. Ez fontos, hiszen a felhasználók egyre nagyobb mennyiségű videótartalmat fogyasztanak és hoznak létre videóstreameken keresztül, és egyre több saját képi és videótartalmat osztanak meg”

– mondta el Joakim Sorelius, az Ericsson hálózati rendszerek termékterületért felelős igazgatója.

A világ első 1 gigaites bemutatóját, és az első kereskedelmi Gigabit LTE hálózat 2017. januári elindítását követően ez a legújabb technológiai áttörés, mely felgyorsítja a négy infokommunikációs óriás közös erőfeszítéseit, hogy létrehozzák a világ vezető Gigabit LTE hálózatát, és ezáltal megnyissák az utat az 5G felé.

A techcégek a jövő héten kezdődő, barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) élő bemutató keretében engednek betekintést abba, hogyan is érték el a 2 gigabites sebességet LTE hálózaton.

Kiemelt kép: Ericsson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik