Mobil

Bődületesen sok memória kerülhet a kínaiak csodamobiljába

Miután a kínai Vivo azzal került nemrég a hírek középpontjába, hogy ők építik be elsőként mobiljukba a Synaptics által fejlesztett, kijelző alatt is működő Clear ID ujjlenyomat-olvasót, most újabb finom pletykák kaptak szárnyra egy jövőbeli mobiljukkal kapcsolatban.

Egy forrás a Weibo nevű közösségi oldalon tette közzé az állítólag Xplay 7 nevű telefonról megszerzett képeket, amit még idén kiadhat a cég. Nem is a készülék dizájnja érdekes, hanem ami belekerülhet: az információk szerint 10 gigabájt rendszermemóriát kaphat 256/512GB beépített tárhely társaságában. A kijelző-készüléktest arány pedig 92,9 százalék lehet, ami már azt is sejteti, hogy ebben is alkalmazzák majd a panel alá épített ujjlenyomat-olvasót.

Mivel az Xplay-sorozat a Vivo prémiumkategóriás vonala, vélhetően a 4K-felbontást is támogatja majd, továbbá duálkamera-rendszert kaphat a Sony IXM szenzoraival, és a Qualcomm Snapdragon 845 chipje kerülhet bele.

A Vivo szerepel a február végén rajtoló Mobil Világkongresszus kiállítóinak listáján is, így valószínűleg ekkor várhatunk még több információt.

Nyitókép: ThinkStock

A kínaiak csinálták meg azt, amit az Apple és a Samsung még nem
A Vivo bemutatta az első olyan valódi terméket, amiben az ujjlenyomat-olvasó a kijelző üvege alá került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik