Mobil

Hamarosan itthon is kapható az LG csúcsmobilja

Az LG februárban Magyarországon is megkezdi csúcskategóriás mobiltelefonja, az LG V30 értékesítését. A 6 colos, P-OLED FullVision kijelzős készülék a Bang&Olufsen hangzásminőségével és profi kamerafunkciókkal igyekszik vásárlásra csábítani a felhasználókat.

A tavalyi IFA-n bemutatott LG V30 a 2013-as LG G Flex 2 óta a márka első OLED kijelzős okostelefonja, és az első olyan V-szériás készülék, amit az LG egész Európában forgalmaz. Az 1440×2880 pixel felbontású OLED panel a digitális képek esetén az sRGB színtér 148 százalékát, digitális mozgóképek esetén pedig a DCI-P3 (Digital Cinema Initiative) tartomány 109 százalékát képes megjeleníteni.

LG V30 okostelefon Fotó: 24.hu

Az OLED technológia további előnye az alacsony válaszidő, amely töredéke az LCD kijelzőkének, és a V30-nál alkalmazott speciális P-OLED (plastic OLED) technológia különlegessége, hogy a pixelek az üvegnél lényegesen strapabíróbb műanyag lapban kaptak helyet, ráadásul a telefon kijelzőjét és hátoldalát

Corning Gorilla Glass 5 üvegborítás védi.

6 colos átmérőjével a V30 OLED képernyője a cég elmúlt négy évben gyártott legnagyobb mobilkijelzője, miközben a V30 háza kisebb, mint a korábban bemutatott V20-as modellé. A felső perem 20, az alsó 50 százalékkal lett keskenyebb, mint a V20 esetében, továbbá az LG logó is a hátoldalra került, hogy az OLED kijelző nyújtotta látvány az előlapon még nagyobb teret kaphasson.

A mindössze 7,3 mm vastagságú készülék kifejezetten könnyű, csupán 158 grammot nyom, de nem csak ezért kezelhető könnyen egy kézben tartva: a 18:9 arányú telefon nyújtottabb, mint az átlagos 16:9 képarányú telefonok, így a képernyőt két egyenlő részre osztva egyszerre két alkalmazás is kezelhető.

LG V30 okostelefon Fotó: 24.hu

Ami a fotózást illeti: a V30 duál kamerarendszerrel lett felszerelve. A telefon hátoldalán egy 16 MP-es normál és egy 13 MP-es széles látószögű kamera kapott helyet. A kamerák Crystal Clear üveglencséi élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek, mint a megszokott műanyag lencsés kamerák, ráadásul Corning Gorilla Glass 4 védelemmel is ellátták őket.

A világon elsőként a V30-ba került f/1.6-os rekeszértékű kamera – ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több fény jut a szenzorba, mint egy átlagos f/1.8-as kamera esetében, így az LG V30 korlátozott fényviszonyok mellett sem lehetetlen a részletgazdag fényképek készítése.

A gyártó ugyanakkor a zenerajongók igényeire is gondolt:

a 32-bites digitális-analóg konverterrel (Quad DAC) ellátott hifirendszer révén a lehető legjobb minőségben hallgathatjuk a zenéket vagy vehetünk fel hangot. A Digital Filter és Sound Preset funkciók a hangfájl stílusához igazítják a hangzást, melynek köszönhetően eddig soha nem hallott részletek tűnhetnek fel a már jól ismert, kedvenc zenéinkben.

Forrás: LG

A V30 az első olyan okostelefon, amely képes dekódolni a Meridian Audio által fejlesztett MQA (Master Quality Authenticated) formátumú tömörített hangfájlokat. A telefon hátoldalán látható Bang&Olufsen logó is a kiváló hangzásminőségről tanúskodik, ráadásul a készülék dobozában a cég prémium minőségű fülhallgatója is megtalálható.

Specifikációk:

  • Képernyő: 6 colos P-OLED (1440 x 2880 pixel, 18:9)
  • Op. rendszer: Android 7.1.2. (Nougat)
  • Chipset: Snapdragon 835
  • Háttértár: 64 GB (256 GB-ig bővíthető)
  • Memória: 4 GB
  • Kamerák: 16 MP + 13 MP duál kamera hátul, 5 MP elöl
  • Akkumulátor: Li-Po 3300 mAh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik