Mobil

Az iPhone-osok visszakapják az uralmat a telefonjuk felett

Az Apple nagyjából egy hónapja keveredett botrányba, mikor kiderült, hogy a felhasználók tudta nélkül lassította egyes iPhone-modellek teljesítményét, hogy az elöregedő akkumulátorok mellett se kapcsoljanak ki váratlanul a telefonok. A hír vírusként söpört végig a világhálón, és ezt követően az Apple beismerte a szoftveres lassítás tényét, bocsánatot kért, csökkentette az aksicsere árát, és persze megindultak az első perek is a vállalat ellen.

A téma azóta is folyamatosan napirenden van, így az Apple jelenlegi vezére, Tim Cook ismét lépett egyet, és egy interjúban bejelentette, hogy az iOS 11 soron következő frissítése olyan módosítást is tartalmazni fog, amivel a felhasználók visszakapják a kontrollt a készülékük felett, és maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e a szoftveres lassítást az üzemidő növelése érdekében, avagy sem.

Cook ezen felül azt is közölte, hogy az operációs rendszer legújabb verziójában az is látható lesz, hogy pontosan milyen állapotban van a készülékünk akkumulátora, és ennek ismeretében dönthetünk majd arról, hogy szeretnénk-e használni a korábban eltitkolt, a teljesítményt csökkentő, de a használati időt növelő megoldást. A frissítés tesztelői verziója február elején várható, ami azt jelenti, hogy a szélesebb rétegek valamikor márciusban tölthetik majd le a készülékeikre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik