Mobil

Egy könyvre hasonlíthat majd a jövő iPhone-ja

Már egy ideje hallani pletykákat arról, hogy több más nagy gyártóhoz hasonlóan az Apple is összehajtható mobilon dolgozhat, és ez most még biztosabbnak tűnik. A cég a hónapban nyújtott be szabadalmi kérvényt egy olyan eszközre, ami hajlékony testtel és kijelzővel rendelkezik. Sok minden még nem derül ki a leírásból, a gyártó is csak sejtelmesen annyit ír, hogy a kütyü lehet telefon, laptop, tablet, vagy akár óra is. Egyesek szerint az almás cég akár egy iPaddé alakítható iPhone-on is gondolkodhat.

Az eszközt kétféle módon lehetne meghajtani: úgy, ahogyan egy könyvet nyitnánk ki és csuknánk össze, vagy hogy a kijelző egyik felét fedje le.

Összehajtható iPhone-on dolgozhat az Apple
A moduláris telefon nem vált be, most az összehajtható mobilok felé tapogatóznának a nagyok.

Októberben a The Korea Investor forrásai beszéltek arról, hogy az összehajtható iPhone prototípusához valószínűleg az LG fogja legyártani a szükséges komponenseket. Az LG Display összehajtható OLED panelt, míg az LG Innotek hajlékony áramköröket szolgáltathat számukra. Valószínűleg azért nem a Samsung Displayre bízhatták a feladatot, mert ezáltal a fejlesztési titkok a konkurenshez szivároghatnának.

A kijelzők gyártása viszont csak 2020-ban kezdődhet meg a források szerint, így valószínűleg pár évet még várnunk kell a mobilra, ha valódi termék lesz belőle.

A kínaiak már jövőre berúgnák az összehajtható okostelefonok piacát
A Huawei is ilyen készüléken dolgozik a Samsung és az Apple mellett, elsők lesznek, állítják.

Annyi biztos, hogy összehajtható mobileszközök gondolatával a legtöbb nagy gyártó már kacérkodik: a Xiaomi tavaly mutatott be hajlítható kijelzőpanelt, a Samsung a “Galaxy X” néven emlegetett modell létezését erősítette meg nemrég véletlenül, a Huawei pedig bejelentette, hogy ők fognak mindenkit megelőzni, már van is egy finomításra szoruló prototípusok.

Kérdéses az is, hogy van-e egyáltalán igény ilyen eszközökre, de ez lehet jó ideje az első markánsabb irányváltás dizájn tekintetében az okostelefonpiacon. A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, miután a moduláris koncepción alapuló telefonok nem a várt eredményeket hozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik