Mobil

Ennyibe kerül itthon a Huawei legintelligensebb mobilja

A Huawei itthon is bemutatta legújabb zászlóshajó készülékét, a Mate 10 Pro-t, amely október 27-től, a közép-, kelet-, és észak-európai régióban elsőként Magyarországon rendelhető elő.  A mesterséges intelligenciával ellátott okostelefon 254 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron november közepétől két színben lesz kapható a hazai boltokban.

A Huawei nemrég mutatta be Münchenben a Mate 10 sorozatot, ami az alapmodell mellett a Mate 10 Pro és Mate 10 Lite készülékeket is magába foglalja. A Mate 10 a cég első mesterséges intelligencia (MI) platformú okostelefonja, amibe a neurális számítási egységgel is rendelkező Kirin 970 processzor került. Algoritmusok támogatják a hely- és tárgyfelismerést, a digitális zoomot, a mozgásérzékelést és portrékészítést is.

A Mate 10 Pro dupla kameráját, amely egy 12 megapixeles RGB és egy 20 megapixeles monokróm szenzorból áll, ismét a nagynevű Leicával együttműködve tervezték. A készüléket optikai képstabilizátorral és a világ legnagyobb duál f/1.6 rekeszével szerelte fel a gyártó. Az okostelefon 6 hüvelykes, 18:9 képarányú AMOLED kijelzőt és magas kijelző-test arányt kapott, amely szinte a teljes előlapot lefedi.

JOBB OLDALT A KESKENYEBB PRO VÁLTOZAT. FORRÁS: HUAWEI

4000 milliamperórás telep került bele, és a biztonságos SuperCharge gyorstöltési technológiának köszönhetően 30 perc alatt feltölthető annyi erővel, hogy egy napon keresztül bírja.

A Mate 10 Pro 6 GB rendszermemóriával és 128 GB belső tárhellyel, titániumszürke és mokka színekben lesz elérhető Magyarországon. A készülék előrendelése október 27-én kezdődik a Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál, valamint a Huawei kiskereskedelmi partnereinél, míg a boltokban november 15-étől lesz kapható 254 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron.

EKKOR JÖN A MATE10 LITE

A cég emellett azt is bejelentette budapesti eseményén, hogy a Mate 10 Lite verziója október 30-tól lesz kapható fekete, arany és kék színben, 4GB RAM belső tárhellyel, 119 990 forintos bruttó fogyasztói áron lesz kapható a Huawei kiskereskedelmi partnereinél, a Telekom üzleteiben pedig november 10-től.

A Huawei szerint nem okostelefont, hanem intelligens gépet alkottak
Asztali munkaállomássá alakítható, mesterséges intelligenciával ellátott chippel támad a szívós és kompakt Huawei Mate10.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik