Mobil

A Google októberben mutatja be óriásmobiljait

Október negyedikén rántja le a leplet idei csúcsmobiljairól a Google, összeszedtük, mire számíthatunk velük kapcsolatban.

Az idei nagy okostelefon-bejelentések közül már csak a Google következő Pixel modelljeire várunk, a keresőóriás pedig végre hivatalosan is megerősítette, hogy mikor mutatják be a Pixel 2 (Walleye) és a Pixel 2 XL (Taimen) névre keresztelt következő generációs Pixel-mobilokat.

Ahogy tavaly, most is október negyedikére esik majd a bemutató dátuma, erről már korábban is szóltak a pletykák, a híres szivárogtató, Evan Blass október ötödikéről számolt be. A dátumról pár bostoni hirdetőtábla és egy napokban felkerült YouTube-videó árulkodott, majd az újságírók is megkapták a sajtómeghívókat.

Az október 4-i eseményt beharangozó videó alapján a Pixel 2 jobb üzemidővel, több tárhellyel, mesterséges intelligenciával, és jobb teljesítménnyel érkezik (persze, mi mást mondhatna ilyenkor egy gyártó).

A pletykák már pár hónapja keringenek arról, mivel próbálhat labdába rúgni a keresőóriás az olyan nagy gyártók idei modelljei ellen, mint a Samsung vagy az Apple, ezeket szedtük össze.

Mit tudhat majd a Pixel 2 és a Pixel 2 XL?

Annyi bizonyos, hogy két modell érkezik: ahogyan az első Pixel telefonok esetében, most is két variáns várható. A kisebb alapmodell neve valószínűleg Pixel 2 lesz, míg a nagyobb kiadású változat a Pixel 2 XL néven érkezhet, ezeket eddig Walleye és Taimen kódnéven emlegették.

A TAVALYI GOOGLE PIXEL KÉSZÜLÉKEK

Az első két Pixel mobil dizájnja nagyban hasonlított, de a pletykák szerint ez nem lesz jellemző a második generációs készülékekre. A Pixel 2 XL a várakozások szerint egy prémiumtermék lesz, felső kategóriás modellekre jellemző külsővel, és a trendeket követve vékony kávákkal, hatalmas kijelzővel.

Erre ráerősít az a pletyka is, hogy az új Pixel mobilokért két gyártó fog felelni, korábban a Nexus 5X és a Nexus 6P telefonoknál is hasonló volt a helyzet: előbbit az LG, utóbbit a Huawei gyártotta le, az LG pedig egy másik dizájn mellett döntött. Most úgy tűnik, hogy a prémium modellnek szánt, nagyobbik Pixel 2 XL-t az LG fogja gyártani, míg a kisebb Pixel 2-t a HTC.

Az XDA mobilfejlesztő weboldal forrásai alapján a Pixel 2 XL-re 5,99 hüvelykes, 1440p felbontású kijelzője kerül, az Android Police is 6 hüvelykről tud, ráadásul forrásaik szerint az LG G6 és Galaxy S8 készülékekhez hasonlóan 18:9-es képarány várható, ami hosszúkásabb kialakítású mobilt sejtet. A Pixel 2 alapmodell 4,97-es panelt kaphat 1080p felbontással.

A Pixel 2 XL-be ezúttal sztereó hangszóró kerülhet, ám cserébe nagy valószínűséggel eltűnik a fülhallgató jack.

Erről a csúcsmobilról tűnhet el legközelebb a fülhallgató jack
A Google lehet igazán "bátor" az Apple után.

A nagyobbik mobil nyomásérzékeny keretet kaphat, ami erőkifejtésre új funkciókat tesz elérhetővé, hasonló megoldást alkalmaz a HTCU11 is.

Specifikációk terén eddig annyit hallhattunk, hogy mindegyik új Pixel telefonban a Qualcomm Snapdragon 835-ös processzora dolgozhat, de ehhez 4 gigabájt rendszermemória jár majd, ami átlagosnak mondható a felső kategóriás androidos mobilok körében. Az International Business Times szerint viszont ez lehet az első mobil, amibe a Snapdragon 836 kerül. Beépített tárhelyek kapcsán 64 és 128 GB-os variánsokra számíthatunk.

A 9to5Google forrása szerint a cég ezúttal nagy hangsúlyt fektet majd a kamerára, főleg olyan fejlesztéseken dolgoznak, amik lehetővé tennék a jó minőségű fotók készítését rossz fényviszonyok közt is, de Evan Blass szerint egyik modell sem kap duálkamera-rendszert.

Októberben mutatják be a Google új csúcstelefonjait
Megvan a dátum, hogy mikor derül fény a Pixel 2 és Pixel 2 XL okostelefonokra.

Szintén a 9to5Google írt arról, hogy mindegyik új mobil nagy eséllyel ellenáll majd a pornak és a víznek, IP68-as minősítés jellemezheti azokat.

Ugyan az Apple magasra srófolta a lécet az iPhone X árával, a Google valószínűleg szerényebb keretek közt marad. A kisebbik Pixel 2 kezdőára 650 dollár, míg a nagyobb XL-es kiadás is 750 dollár körül alakulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik