Mobil

Új Pixel telefonjaival üzen hadat a Google az iPhone-nak

A Google bemutatta a Pixel 2 és Pixel 2 XL csúcsmobiljait, melyekkel egyenesen az Apple-nek kíván hadat üzenni. Erő és funkciók terén ugyanazt tartogatják, csak méretbeli különbséget lehet felfedezni:

  • az alapmodell 5 hüvelykes, FullHD felbontású AMOLED panelt kapott,
  • a Pixel XL 2-re pedig 6 hüvelykes QHD+ felbontású (1440 x 2880) pOLED panel került.

Mindkét készülékben a Qualcomm legújabb Snapdragon 835-ös processzora dolgozik, 64 gigabájt beépített tárhellyel és 4 gigabájt rendszermemóriával megtámogatva. Ezúttal vízálló, IP67-es minősítésű mobilokról beszélünk, és mint korábban pletykálták: eltűnt róluk a 3,5-es jack bemenet.

A mostani trendekkel ellenben vastagabb káva övezi az alumíniumtestű készülék kijelzőjét, és ahogy korábban pletykálták, a keret nyomásérzékeny – a Google Segédet lehet előhívni azzal, ha erőteljesebben nyomorgatjuk meg a telefont. (Hasonló megoldást láthatunk a HTC U11-ben is, ami nem véletlen, hiszen a Google a HTC-vel együtt dolgozott a mobilokon).

Az always-on kijelzőnek köszönhetően pedig folyamatosan láthatjuk az időt és a fontos értesítéseket anélkül, hogy fel kellene ébreszteni a lezárt kijelző egészét.

Forrás: Europress

A Google szerint a Pixel-felhasználók kétszer annyit fotóznak eszközükkel, mint az iPhone-tulajdonosok, és körülbelül 23 gigabájtnyi fotót töltenek fel évente, ezért minden Pixel 2 felhasználó korlátlan, ingyen felhős tárhelyet kap képei tárolására.

A hátlapra 12,2 megapixeles szenzor került f/1.8-as rekesszel, míg a szelfikamera 8 megapixeles, mindegyik esetében optikai-digitális képstabilizáció támogatja a felvételek készítését. A Google szerint a kamera a készülék legerősebbje, annak ellenére, hogy nincsen duálkamera-rendszer a hátlapon.

A Pixel 2 tulajdonosok próbálhatják majd ki elsőként a Google Lens szolgáltatást is, ami a cég gépi látásos és tanulásos technológiáin, valamint keresőjén alapul. Ez gyakorlatilag vizuális keresővé okosítja a mobilt.

Ennek köszönhetően az androidos mobilok kamerái nemcsak arra lesznek képesek, hogy megértsék a fotó tartalmát, de hasznos információkkal is segítik a felhasználót.  Ha a kamerát adott tárgyra szögezzük, az nemcsak azt ismeri fel, hogy, egy virágot szeretnénk fotózni, hanem annak fajtáját is azonosítja, ehhez hasonlóan azonosítja nekünk az utcán látott üzleteket is.

Többet fog tudni a mobilunk a fotóinkról, mint mi magunk
A Google szuperintelligens kamerát varázsol a mobilokra.

A keresőóriás ígérete alapján az előző modelleknél 10 százalékkal hosszabb üzemidő jellemzi az új Pixeleket, és a gyorstöltést is felturbózták, negyedórányi töltés után hét óráig bírják. Az alapmodellt 2700 milliamperórás, míg a nagyobbik testvért 3520 milliamperórás teleppel vértezték fel.

Ezt tudja a Pixel 2 és a Pixel 2 XL

  • Kijelző: 5 hüvelykes AMOLED (1920×1080 felbontás); 6 hüvelykes pOLED, 18:9 (2880×1440 felbontás)
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo
  • Memória: 4 gigabájt
  • Tárhely: 64 GB / 128 GB
  • Vízállóság: IP67
  • Előlapi kamera: 8 megapixel
  • Hátlapi kamera: 12,2 megapixel, f/1.8,
  • Akkumulátor: 2700 mAh; 3520 mAh
  • Kezdőár: 649 dollár (171 ezer forint), 849 dollár (225 ezer forint)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik