Mobil

Itthon is kapható lesz a legolcsóbb Huawei P9

Hazánkban is elérhető lesz a Huawei P9 sorozatának legújabb középkategóriás készüléke, a P9 Lite Mini. Az okostelefon-ujjlenyomat olvasóval, szemkímélő képernyő technológiával és méretes, 3020 milliamperórás akkumulátorral érkezik.

A Huawei P9 Lite Mini 5,0 hüvelykes HD kijelzővel, 8,05 mm vastagságú fémvázzal és a vállalat népszerű hátlapi ujjlenyomat-olvasójával érkezik. Ez utóbbi 360 fokban olvassa az ujjlenyomatunkat akár nedves ujj esetén is, vagy ha ujjbegyünk csak egy részével érünk hozzá. Az olvasóval a P9 Lite Mini képernyője mindössze 0,5 másodperc alatt feloldható.

A burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 425-ös négymagos processzor dolgozik, 1,4 GHz-es órajelen. Rendszermemóriából 2 GB-ot kapunk, a háttértár mérete pedig 16 GB, amit microSD kártyával 128 GB-ra növelhetünk. A hátlapon egy 13 megapixeles, míg az előlapon 5 megapixeles kamera kapott helyet.

Az okostelefon 5 colos, 720×1280 pixeles kijelzőjét különleges szemkímélő móddal látta el a gyártó, amely kiszűri a szem számára ártalmas kék fény 50 százalékát, valamint automatikusan állítja a fényerősséget és a színhőmérsékletet. Így, amikor a felhasználó interneten böngészik, vagy e-könyvet olvas, a kijelző képe tiszta, éles és kényelmesen látható lesz még kisebb fényerősség esetén is.

Forrás: Huawei

A Huawei P9 Lite Minit 3020 mAh-s akkumulátor működteti: a készülék normál használattal akár több mint másfél napig bírja egy töltéssel, de az aktívabb felhasználók kezében is kicsivel több mint egy napot elbír lemerülés nélkül.

A készülék a legújabb Android 7.0-t (Nougat) futtatja, és a Huawei saját felhasználói felületének legújabb verzióját, az EMUI 5.1-et találhatjuk rajta, amivel az okostelefon funkcióinak 90 százaléka három kattintáson belül elérhető.

A Huawei P9 Lite Mini javasolt bruttó fogyasztói ára 59 990 forint. Fekete, ezüst és arany színekben, dual sim-es verzióban lesz kapható augusztus végétől a kiskereskedelmi partnereknél. A készülék várhatóan ősszel érkezik meg a szolgáltatókhoz is single sim-es változatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik