Mobil

Az új iPhone-nál is erősebb lehet a Huawei következő csúcsmobilja

Hadat üzent a Huawei az Apple-nek, a cégvezető elmondása szerint nagy dobás lesz a Mate 10.

A Huawei Mate 10 csúcsmobil várhatóan az év későbbi részében jelenik meg, és eddig nem lehetett róla túl sok mindent hallani. A cég vezérigazgatója a Bloomberggel megosztott pár mondatot arról, mit várhatunk a következő tepsimobiltól.

Richard Yu először is megerősítette, hogy valóban a Mate 10 nevet kapja a modell, és egészen addig merészkedett, hogy kijelentse: a készülék még a közelgő, jubileumi iPhone-nál is erőteljesebb lesz. Egészen pontosan “sokkal szívósabb” akkumulátort, gyorsabb töltést, jobb fotózási lehetőségeket, és „full-screen displayt” említett, ami vélhetően káva nélküli kijelzőt takar.

Ugyan nem esett szó pontos részletekről, de sejthetően a cég újgenerációs, 10 nanométeren gyártott Kirin 970 chipet pakol bele az eszközbe, ami jobb teljesítményt tesz lehetővé alacsony energiafogyasztás mellett.

Nagy rá az esély, hogy a kínai cég a szeptemberi, Berlinben helyet kapó IFA kiállításon fogja bejelenti a készüléket, bár a tavalyi Mate 9-et csak novemberben leplezték le.

Yu arról is beszélt, hogy feladják a nagyon olcsó, alsókategóriás mobilokat, mert nem termelnek a cég számára elegendő profitot. Továbbra is folytatják a terjeszkedést a tengerentúlon, de a fő fókusz Európán, Kínán és Japánon lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik