Mobil

Kiszivárogtak az új Nokia legfontosabb részletei

2017-ben most már semmi sem menthet meg bennünket a finnek dicsőséges visszatérésétől.

A történelem ismétli önmagát, a kígyó a farkába harap, a sorsok beteljesülnek és sorolhatnánk még a közhelyeket, de lassan az összes elfogy a Nokiával kapcsolatban. A finnek visszatérése már hónapok óta teljesen biztos, így már „csak” az maradt, hogy mit kapunk pontosan jövőre.

Idén még combosnak számít, de jövőre?

Az is nagyjából 100 százalék, hogy több androidos modell is érkezik jövő év vége felé, most pedig végre kaptunk pár infómorzsát arról, hogy mit fognak tudni a csúcskészülékek.

Ezek szerint Snapdragon 820-as chipsetre, 5,2-5,5 colos, QHD felbontású kijelzőre számíthatunk kiviteltől függően. Elég nagy esély van arra is, hogy a Zeiss ismét beszáll a buliba és hozza a kameratechnológiáját, ami mellett a vízálló kivitel, illetve a fémház tűnik most valószínűnek.

Mindeni várja a finn csodát: egy kép a sokból, ami utóbbi időben a Nokiával kapcsolatban kikerült a netre
Mindeni várja a finn csodát: egy kép a sokból, ami utóbbi időben a Nokiával kapcsolatban kikerült a netre

Örülünk az információknak, meg minden, de egyben kissé vészjósló is, hiszen ezek a tulajdonságok már most sem annyira korszerűek. Mi lesz egy év múlva? A Qualcomm rendszerchipjének már meg is jelent a 821-es kiadása, amit a OnePlus 3T, illetve a Google Pixel mobilok tartalmaznak is, arról nem is beszélve, hogy a gyártó időközben a 835-öst is bejelentette.

Bárhogy is legyen, a hivatalos információkra valószínűleg márciusig várni kell, ugyanis minden jel arra utal, hogy a Nokia hosszú idő után ismét (fő)szereplője lesz a barcelonai World Mobile Congressnek. Itt több okostelefon, és egy táblagép bemutatása is várható, de tartogatnak a finnek egyebet is.

Van ott még más is, ahonnan ez jön

Pár nappal ezelőtt kikerült a netre egy prezentáció diája, amelyen a vállalat idei és a következő két évre szóló terveit tartalmazza. A 2017-es évben a telefonos tervek mellett várhatóan alaposan megnyomják a VR területét is, ami mellett folytatják a terjeszkedés a digitális egészség névvel illetett piacon.

nokia_leaked_roadmap

Ennek elég jó alapot ad a nemrég felvásárolt Withings, ami elsősorban az okosóráiról, illetve egyéb, főleg az egészségápolással, fitnesszel összefüggő termékeiről ismert. A Nokia ezen kívül továbbra is jelen akar lenni a szabadalmi piacon, valamint az OZO nevű 360 fokos kamerájának is fontos szerepet szán a következő években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik