Mobil

24 napig bírja a legújabb Nokia

A felesleges sallangok, és a méretbeli megalománia minden butaságát lerázza magáról a nyomógombos telefon: visszavisz minket a hőskorba, amikor a telefon még tényleg telefon volt.

Sokan mondják, hogy bezzeg régen minden jobb volt, és ha még most is a szép emlékű Nokia 3310-et használnánk, akkor nem lenne annyi bajunk az összeomló rendszerekkel, a munkát feladó kijelzővel, a vízbe eső, és azonnal elhalálozó okostelefonokkal (hogy a robbanósokat ne is említsük).

És lám, a Nokia hallja a felhasználók kétségbeesett jajkiáltásait, mert cselekedett, és bemutatta a Nokia 216 névre hallgató – figyelem, csoda jön – szinte csak telefonálásra használható készülékét, ami mindenben a letűnt korokat idézi. Jó, valójában nem arról van szó, hogy csak telefonálni, SMS-t küldeni, meg kígyózni lehet rajta, de a kis kijelző, az alapokhoz visszatérő funkcionalitás, a nyomógombos kivitel sokak számára lehet (újra) szimpatikus, főleg, ha mindez az üzemidő meghosszabbodásával jár együtt.

A kis mobil kijelzője 2,4 hüvelykes QVGA, és mindössze 0,3 megapixeles kamerával rendelkezik, igaz, ezekből jutott előre és hátra is, ami anno nem volt jellemző a hasonló eszközökre. Ugyanakkor a Microsoft által közzé tett információk között az található, hogy a Nokia 216 kiváló minőségű hanghívásokat, lenyűgöző akkumulátoros teherbírást, beépített zseblámpát, FM rádiót, és MP3 lejátszót is tartalmaz, operációs rendszere pedig Series 30, amin egy Opera böngésző található.

Mindezek mellett Bluetooth 3.0 füles is csatlakoztatható hozzá, és akár 2000 kapcsolatot képes tárolni, de ami a legjobb, hogy visszahozza a régi töltési periódusok jellegzetességeit, miszerint nem kellett 1-2 naponta a konnektorba dugni. A gyártó szerint ugyanis akár 18 órán keresztül beszélgethetünk folyamatosan a vonal másik végén lévő illetővel, illetve akár 24 napos készenléti idővel is számolhatunk, ami messze nem hangzik hihetetlenül. Azt még nem tudni, hogy mindezt mennyiért kínálják majd, de vélhetően senkinek nem kell érte összetörni a legnagyobb malacperselyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik