Nagyvilág

Szétlőttek egy nagyit, mert gyilkos rendőrnek hitték

Amerikai rendőrök (rendőrök, egyesült államok, )
Amerikai rendőrök (rendőrök, egyesült államok, )

Először lőttek és csak aztán kérdeztek Los Angelesi detektívek, amikor a rendőrgyilkos exzsaru után kutatva több golyót is eresztettek egy autóba. Azt hitték, hogy a nagydarab fekete férfi ül benne, pedig csak két alacsony latin-amerikai nő volt a járműben.

A 71 éves nő éppen a Los Angeles Timest szállította házhoz 47 éves lányával, amikor a rendőrök összetévesztették a három ember meggyilkolása miatt nagy erőkkel keresett Christopher Jordan Dornerrel – írta a Los Angeles Times. A rendőrök feltehetően azt hitték, hogy a kollégái ellen háborút hirdető gyilkos exrendőr autóját látják, és egészen egyszerűen szétlőtték a járművet, láthatóan még azelőtt, hogy meggyőzödtek volna, ki ül benne.

A 71 éves Emma Hernandezt két golyó találta el a hátán, és jelenleg az intenzív osztályon kezelik, ahol stabil állpotban fekszik. Lánya szintén megsebesült, de csak könnyebben. Neki az ujjait kellett összevarni.

A Los Angeles Times információi szerint az újságkihordó nők szétlövésében érintett zsaruk egy volt rendőrségi alkalmazott házát védték, aki rajta van Dorner halállistáján. A Los Angeles-i rendőrség vezetője is elismerte, hogy a rendőrök összetéveszthették a két latin-amerikai nőt a nagydarab fekete férfival.

A meglőtt nők ügyvédje kijelentette: úgy tűnik, hogy a rendőrök a saját kezükbe akarták venni az igazságszolgáltatást, és közben nem volt idejük arra, hogy észrevegyék: a két idősebb, alacsony latin-amerikai nő nem úgy néz ki, mint egy nagydarab fekete férfi. A 33 éves Dorner több mint 120 kilós, és 180 centi magas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik