Nagyvilág

Meglőttek egy magyar bankrablót Las Vegasban

fegyver(960x640)(1).jpg (fegyver, lövöldöz, rabló, )
fegyver(960x640)(1).jpg (fegyver, lövöldöz, rabló, )

A negyvenéves férfi két fegyverrel a kezében rabolt több ezer dollárt, de pár órával később már utol is érték a rendőrök.

Az Egyesült Államokban saját bevallása szerint illegálisan tartózkodó H. Tamás még szombaton, helyi idő szerint délután egy óra előtt tört be a U.S. Bank egy fiókjába Las Vegasban – jelentette a Las Vegas Review-Journal. Azt, hogy a bakrablást egy magyar állampolgár követte el, csak hétfőn hozta nyilvánosságra a helyi rendőrség és a sajtó.

A magyar férfi egy 44-es kaliberű revolverrel és egy légpisztollyal követelte a bevételt, és végül 6 500 dollárt kapott a pénztárostól. Valamint még egy dolgot, amit nem kért: egy nyomkövetőt, aminek jelzései alapján bukkant rá egy rendőrjárőr – közölte a rendőrségi jelentés alapján a Las Vegas-i lap.

H. Tamás a bankrablás után alig két kilométert autózott, hogy a zsákmányból kifizesse autóhitelét – áll a rendőrségi jelentésben. Ekkor vette észre a hitelcég parkolójában egy rendőrjárőr, a nyomkövető erős jelzése alapján. A magyar férfi ekkor autójával egy járőrautónak ütközve kezdett el menekülni, miközben rendőrségi helikoterek köröztek felette – áll a rendőrségi közleményben. Majd kiszállt autójából, és futva kezdett el menekülni egy lakónegyed felé, ahol a házakon át próbált meg kereket oldani.

A rendőrség közlése szerint a hátsó üvegajtót átlőve rohant át egy házon, ahonnan a bejárati ajtón keresztül menekült tovább, majd egy másik házba próbált bejutni, egy nyitott ablakon. Annak tulajdonosa azonban rálőtt H. Tamásra, majd még egyszer, amikor a magyar férfi a hátsó kertjébe futott. Végül ott lőtte meg egy 29 éves helyi rendőr. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a háztulajdonosnak is sikerült-e eltalálnia a bankrablással vádolt férfit.

H. Tamást kórházba szállították, a beszámolók szerint sérülései nem életveszélyesek. A férfi a rendőrségnek elmondta, hogy illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, amióta lejárt a vízuma, és Los Angelesben élt. A bankrablást pedig vallomása szerint azért követte el, hogy ki tudja fizetni a hitelét.

A férfit egyebek mellett emberölési kísérlet, fegyveres betörés és rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás vádjával tartóztatták le. Szerdán kell bíróság elé állnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik