Nagyvilág

Hajtóvadászat egy exrendőr után

Kalifornia-rendorseg-(210x140)(1).jpg (kalifornia, rendőrök, rendőrség, )
Kalifornia-rendorseg-(210x140)(1).jpg (kalifornia, rendőrök, rendőrség, )

Fegyelmivel elbocsátották, ezért háborút indított volt kollégái ellen. Lelőtte két volt társát, és további egyenruhások, valamint a családtagjaik meggyilkolásával fenyegetőzik.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint egy Christopher Jordan Dorner nevű férfi rálőtt két rendőrre, akik közül az egyiket súrolta a lövedék, majd egy másik helyen ismét tüzet nyitott két rendőrre, az egyiket megölte, a másikat súlyosan megsebesítette.

Bosszúból öl

A 33 éves férfit azért is körözik, mert feltehetőleg ő gyilkolta meg a 27 éves Monica Quant és a jegyesét, Keith Lawrence-t szombat éjjel. A lány apja, Randal Quan nyugalmazott rendőrtiszt védte Dornert fegyelmi ügyében. Az elkövető értésre adta, hogy gyilkosságok egy bosszúhadjárat kezdetét jelentik. Los Angelesben csütörtökön visszarendelték az utcákról a motoros járőröket, mert a gyilkos számára ők a legkönnyebb célpontok.

Dorner, a haditengerészet volt hadnagya, írt egy 11 oldalas kiáltványt, amelyben bosszút esküdött a csaknem 10 ezer fős Los Angeles-i rendőrség ellen, mert a testületből való kizárásával megfosztották álmai állásától. Felsorolt 40 embert, akit meg akar ölni. A volt rendőr “szükséges rossznak” nevezte a volt kollégái és azok családtagjai elleni támadásokat, amit nem “élvez”, de mint mondta, a rendőrségnél jelentős változásoknak kell végbemenniük, és vissza akarja szerezni a becsületét.

Nagyon veszélyes

Az afroamerikai  Dornert 2008-ban bocsátották el a rendőrségtől, azzal az indokkal, hogy hamis tanúvallomást tett, amikor azt állította, hogy kiképző tisztje, Teresa Evans őrmester letartóztatás közben megrugdosott egy elmebeteg gyanúsítottat.

A több mint 120 kilós férfi, akinek mesterlövészi képesítése is van, fegyvert visel és veszélyes – figyelmeztetett a rendőrség, amely a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét kérte a gyilkos kézre kerítéséhez. A hajtóvadászatban részt vevő erők alapvetően a Los Angelestől mintegy 160 kilométerre található Nagy Medve-tó környékére összpontosítanak, ahol megtalálták Dorner kiégett gépkocsiját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik