Média

Távozik a Microsoft Magyarország ügyvezetője

Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország leköszönő ügyvezetője
Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország leköszönő ügyvezetője

A Microsoft hétfői közleménye szerint távozik az amerikai szoftveróriás magyarországi leányvállalatának éléről Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország Kft. eddigi ügyvezetője.

Szentkuti a közlemény szerint az amerikai pénzügyi év végén, saját döntésére távozik a Microsoft Magyarország éléről.

Az ügyvezető 2014 augusztusában stratégiai igazgatóként csatlakozott a céghez, majd 2015. július elsejétől volt a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat közleményében méltatja távozó vezetőjét, aki

az elmúlt három évben hozzájárult a magyar leányvállalat kiváló eredményeihez, irányítása alatt a felhőszolgáltatások használata ugrásszerűen megnövekedett a piacon. Vezetése és üzleti kezdeményezései jelentős szerepet játszottak a hazai ügyfelek és szervezetek korszerűsítésének felgyorsításában és digitális transzformációjuk elősegítésében.

Bár a közlemény ezt nem említi, a Microsoftnál az elmúlt időszakban nemzetközi botrány tört ki, mivel kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István is hasznot húzott különféle microsoftos üzletekből. A nemzetközi vizsgálatban az amerikai Igazságügyi Minisztérium, az FBI és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) is részt vesz. A napi.hu korábban a NAV-ot és az ORFK-t is megnevezte a szoftverügyletek érintettjeként.

Hatalmas botrány lehet Tiborcz István microsoftos üzletéből
Az Egyesült Államok is vizsgálja az ügyet.
InfoRádió
Búcsúzik az InfoRádió műsorvezetője
Hlavay Richárd 10 éven át vezette és szerkesztette az Arénát. A hírrádiónál 16 évet töltött.

Kiemelt kép: Szentkuti Gabriella. Fotó: Microsoft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik