Média

Megszűnik egy tévécsatorna Magyarországon

Kivonul Magyarországról a Mainstream Media AG, a romantikus tévésorozatokat sugárzó Romance TV tulajdonosa. Az ezzel kapcsolatban a sat-tv-radio.hu nevű szakmai oldalon a napokban nemrég megjelent információkat a 24.hu forrásai is megerősítették hétfőn.

Sőt mint megtudtuk, a csatorna sugárzása nem csak Magyarországon, de Romániában is megszűnik, a lekapcsolási dátum pedig 2018. július 31.

A Romance TV két évvel ezelőtt indult, itt írtunk róla. A lekapcsolás oka, hogy csakúgy mint a korábban ugyancsak megszűnt magyar FOX, a Romance TV sem tudott az elmúlt két évben nagy áttörést elérni. Ennek az volt a magyarázata, hogy a kábelszolgáltatók csak elvétve vették be kínálatukba, és műholdon is csak a UPC Directnél volt elérhető, de ott is csak tavaly november óta.

A csatorna magyarországi sikerének sokat árthatott az is, hogy a hazai megjelenése után alig néhány hónappal indult el Andy Vajna filmügyi biztos vállalatának, a TV2 Csoportnak a hasonló jellegű sorozatokat sugárzó csatornája, az Izaura TV, mely jóval könnyebben bekerült a különböző szolgáltatókhoz.

Egyébként egy másik sorozatcsatorna kapcsán is változás lesz hamarosan. Az RTL Magyarországhoz tartozó Sorozat+ néhány napon belül teljesen megújul. Kizárólag itt lesz látható a már 20 éves születésnapját ünneplő Barátok Közt című napi sorozat ismétlése is, de más változásokra is számítani lehet.

Sorozat+
Megújul a RTL egyik csatornája
A Sorozat+ megújítása után a Barátok Közt ismétlése is kizárólag ott lesz látható. A TV2 csoporttal folytatott harc lehet a döntés mögött.
Aranyélet
HBO csatornákkal bővít a Flip
Több HBO-s tévés csomaggal bővült a Flip csatornakínálata, emellett 5 ezer órányi online tartalmat is nyújt ezentúl a kábelszolgáltató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik