Média

Megújul a RTL egyik csatornája

Sorozat+
Sorozat+

Az RTL Magyarország pénteken bejelentette, hogy július 9-én megújul a Sorozat+ nevű, sorozatkedvelőket célzó tévécsatornája. A megújulás során a 2008. áprilisa óta létező csatorna olyan új arculatot kap, ami a médiavállalat szerint modernebb és jobban kifejezi, hogy milyen sokszínű a csatorna kínálata. Változik a csatorna tartalmi struktúrája is.

Az egyik változás, hogy kizárólag a Sorozat+ csatornán lesz látható július 9-től az idén már 20 éves Barátok Közt ismétlése. Emellett olyan sorozatok is láthatók lesznek mint a Borostyán, a Kisvárosi gyilkosságok, vagy az Árva angyal.

A TV2 Izaura TV-je kétszer olyan népszerű

A Sorozat+ egyébként a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres adatai alapján a múlt héten a teljes lakosságban a 20. legnézettebb csatorna volt, 0,9 százalékos közönségaránnyal az esti főműsoridőben. Egész napos nézettséget tekintve a 25. legnézettebb csatorna volt, 0,8 százalékos közönségaránnyal. A konkurens TV2 Média Csoport kevesebb mint két éve, 2016 augusztusában elindított sorozatcsatornája, az Izaura TV jóval népszerűbb volt: 2,0 százalékos főműsoridős nézettségével a 10. legnépszerűbb tévécsatorna volt Magyarországon, míg egész napos nézettséget tekintve 9. helyen végzett és 2,3 százalékos közönségaránya volt. Vélhetően az RTL a sorozatcsatornája megújításával ezt a versenyhátrányát is szeretné ledolgozni, idővel majd eldől, sikerül-e. Mindenesetre a csatorna arculatváltását és megújulását kampánnyal is megtámogatja a médiavállalat: már július elsejétől óriásplakátokon hirdetik majd több száz közterületi plakáton a megújulást, valamint a nyomtatott sajtóban és az interneten is népszerűsítik majd a Sorozat+ csatornát.

A Sorozat+ megújulását kísérő kreatív
A Sorozat+ megújulását kísérő kreatív

Az RTL Magyarország egyébként idén nyáron több új, internetes tévécsatornát is indít.

Nyomdát vett a Central Csoport
A Central csoporthoz tartozó Central Production Kft. megvette a Dabasi Nyomdát.
Dr. Csont
A TV2 megvalósítja a 24.hu jóslatát
A TV2 programigazgatója magáévá tette portálunk hónapokkal ezelőtti jóslatát a Dr. Csont kapcsán. Persze az is lehet, hogy mi látunk bele Fischer Gábor fejébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik