Média

Újdonság életmódváltóknak a HáziPatikán

életmódváltók program mintaétrenddel a házipatika.com-on
életmódváltók program mintaétrenddel a házipatika.com-on

Egy éve indította el hathetes Életmódváltók programját az eletmodvaltok.com-on Magyarország vezető egészségügyi portálja, a HáziPatika.com, mely a három pilléren – táplálkozáson, mozgáson és egyensúlyon – nyugvó programját most részletes mintaétrenddel egészítette ki: a dietetikus által összeállított étrend minden nap új receptekkel, helyettesítő tippekkel és bevásárlólistával segíti az egészséges táplálkozás bevezetését.

Az elmúlt egy évben több mint nyolcezer felhasználó kezdte már meg az életmódváltást a HáziPatika.com naponta új ismeretekkel, tanácsokkal, videókkal jelentkező programjával, ahol edzéstervek, táplálkozási tippek, lelki egyensúlyt megteremtő szakértői cikkek is segítik a testi-lelki megújulást.

Barcza Zsuzsanna dietetikus mintaétrendje a hathetes alapprogrammal párhuzamosan, vagy akár önmagában is követhető. A receptekkel, egyes hozzávalókat helyettesítő vagy kiegészítő gasztronómiai tippekkel és a részletes heti bevásárlólistával bárkinek segítséget nyújt abban, hogy lemondások nélkül valósíthassa meg az egészséges és kiegyensúlyozott étkezést.

Életmódot váltani hosszú távon és eredményesen csak úgy lehet, ha szervezetünk biológiai igényeit társítjuk az étkezés örömével. Ezért csakis olyan fogások szerepelnek az étlapon, amelyek valódi ízkavalkáddal örvendeztetik meg az elszánt szakácsokat. Ráadásul az átlagosan naponta 1700 kalóriát tartalmazó étrenddel akár heti fél kilogramm fogyást is elérhetünk

– mondta a programot összeállító szakértő.

A mintaétrend napi öt étkezést tartalmaz, hiszen általánosságban elmondható, hogy ennyivel folyamatossá tehetjük szervezetünk energia- és tápanyagellátását, így anyagcserénk felélénkül, viszont sosem terheljük túl emésztőrendszerünket, optimális feltételeket biztosítva akár az egészséges fogyáshoz is. Az azonos étkezések akár fel is cserélhetőek egymással, hiszen energia- és tápanyagtartalmukat tekintve is hasonlóak.  A főétkezések rostban dús szénhidrátokat és magas biológiai értékű fehérjeforrásokat tartalmaznak, amelyeket a kisétkezések vitaminokban, rostokban és nélkülözhetetlen zsírsavakban gazdag ínyencségekkel tesznek teljessé.

A mintaétrend elsősorban azoknak a nőknek az igényeire épül, akik szeretnének életmódot váltani (és ezzel együtt akár megszabadulni néhány felesleges kilótól), és nincs komolyabb betegségük. A dietetikus tanácsa szerint a sikeres életmódváltáshoz elengedhetetlen a rendszeres, fizikai állapotunkhoz illeszkedő testmozgás is, amihez átfogó segítséget adnak az Életmódváltók.com Mozgás programjával.

A hathetes mintaétrendre a következő linken lehet feliratkozni: https://eletmodvaltok.com/mintaetrend/

( A 24.hu kiadója a Central Digitális Média Kft., mely a Házipatika.com-nak is tulajdonosa.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik