Mobil

Betegséglexikon: orvos a mobilban

Az új alkalmazásban mi magunk is rákereshetünk, mi lehet a bajunk.

Ha valamilyen furcsa, vagy rossz tünetet észlelünk magunkon, természetesen az egyértelmű és leghelyesebb lépés orvoshoz fordulni. De az is tény, hogy sokszor lehet hasznos, ha már azelőtt megpróbáljuk kideríteni, mi bajunk lehet, mielőtt végre eljutunk a rendelőbe és sorra kerülünk a váróban. Az ilyen helyzetekre eddig háromféle főbb megoldás létezett. Az egyik a nagy orvosi lexikon, ami értelemszerűen nincs mindig kéznél. A másik, ha megpróbáltuk “kiguglizni” interneten a tüneteinket, ez azonban sokszor félinformációkhoz, hamis következtetésekhez vezethetett. Végül pedig ott voltak az ismerősök, rokonok, szomszédok tanácsai, mert ugyebár szükség esetén mindenki tud orvos lenni – csak épp mindenki mást diagnosztizál.

Egy új alkalmazás azonban igyekszik összefogni az alapvető tudnivalókat: a Házipatika Betegséglexikon sokféle betegségről tartalmaz részletes leírást. A legfontosabb rövid ismertetőn kívül a fejlesztők mindenhol összegyűjtötték az előfordulásra, diagnózisra, okokra, tünetekre, de még a megelőzésre, kezelésre vonatkozó tudnivalókat is. Ráadásul az app lehetőséget ad arra, hogy tünetek alapján azonosítsuk be a lehetséges okokat, így az akadozó mozgástól a zavart viselkedésig sokféle jel alapján kutathatunk a mögöttük megbúvó betegség után.

Ha megtaláltuk a legvalószínűbb okot, az illusztrációkkal bővített leírás végigböngészése után akár arra is lehetőségünk van, hogy kapcsolódó cikkekkel folytassuk a lehetséges betegség felfedezését. A Házipatika Betegséglexikon egyelőre Androidra és Windows Phone-t futtató készülékekre érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik