Média

Megújul az egymilliárdba kerülő köztévés vetélkedő

Honfoglaló. fotó: Fai Laura, MTVA
Honfoglaló. fotó: Fai Laura, MTVA

Új látványvilággal és játékelemekkel megy tovább az idén januárban a Duna TV-n indult, eredetileg online kvízjáték tévés adaptációja, a Honfoglaló. A köztévé vetélkedőjének gyártója egyébként a Show & Game Produkciós Kft., mely a közmédia oldalán lévő hatályos szerződéslista alapján 937 millió forintot számlázhat a vetélkedő első sorozatáért.

Honfoglaló
Tévés vetélkedő indul a Honfoglalóból
Az MTVA készíti a szellemi-műveltségi műsort, amely januártól lesz látható a Duna televízióban.

Virtuális hadseregek

A Honfoglaló a közmédia tájékoztatása alapján már mától a megújult formában látható a tévében. Ami nem változik, hogy az adásban továbbra is három „hadvezér” méri össze tudását, hogy minél nagyobb területet hódítsanak meg Magyarország térképén. Ami viszont változik, hogy innentől kezdve a versenyzőket virtuális hadseregek buzdítják a stúdióban, és a vizuális átalakítás után érzékletesebb lesz a csata a stúdióban: a katonák katapultokkal bombázzák egymást, a felépített várak rossz válasz esetén romba dőlnek, de helyes válaszok esetén akár újjá is épülhetnek.

Az nem változik, hogy a kvízkérdésekre adott helyes válasz esetén a versenyzők növelhetik a meghódított megyék számát és pontszámaikat, azonban már a játék korai szakaszában is lehetségessé válik a vártámadás, amely új területfoglalási stratégiaalkotásra késztetheti a hadvezéreket, hogy katonáikat győzelemre vihessék. Az új szabályok értelmében a játék a védekezés taktikáját bónusszal ismeri el, illetve lehetőséget teremt a torony-visszaépítésre is. Mindez átformálhatja a Magyarország meghódításához szükséges nyerő haditervet ahhoz képest, ami korábban kézenfekvő volt, hiszen a versenyzők számára nagy kihívás lesz megtalálni a kockázatvállalás legjobb időpontját.

 A nézők is beszállhatnak mobilról

További változás, hogy a műsor a mindennapi adásokra épülve a szezon végére – a futball világbajnokság idejére – igazi szuperrangadóvá fejlődik. Minden negyedik héten Bajnokok Hetére kerül sor, ahol a korábbi győztesek mérik össze képességeiket. Végül a hat hónap alatt megrendezett bajnoki adások győztesei egyenes kieséses rendszerben küzdenek tovább egymással a szezon fődíjáért. Huszonhét bajnok kilenc selejtezőben csap össze, majd a kilenc győztes három elődöntőben játszik tovább egyenes kieséssel és így alakul ki a szuperbajnoki döntő három fős mezőnye. A szezon három legjobb honfoglalója számára már a garantált harmincmillió forintos nyeremény a tét. További technikai újítás, hogy március 26-tól már a nézők is élőben bekapcsolódhatnak a játékba az Androidra és iOS operációs rendszerre elérhető Honfoglaló Vetélkedő ingyenes applikációval.

Hajdú Péter Deutsch-interjúját letiltotta az ATV
Az interjú a vasárnapi Frizbiben került volna adásba. A csatornánál többen kiakadtak a műsorvezetőre, aki nem egyeztetett előre a vezetőséggel, és alákérdezős beszélgetést vett fel.

Kiemelt kép: Honfoglaló. Fai Laura, MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik