Média

Véget ér A Piramis

Bezár a Bazár! - TV2
Bezár a Bazár! - TV2

Bezár a bazár! címmel indít műsort a TV2 április 9-től. A kvíz- és ügyességi műsorral a csatorna A Piramis című vetélkedőt váltja fel, és a Tények után kezdődik majd. A műsort Tilla és Majka vezeti majd.

Az új gameshow különlegessége, hogy a manapság divatos vetélkedőkkel szemben ebben a műsorban nem pénznyeremény lesz, hanem mint régen a televíziózás hajnalán, tárgynyereményeket vihetnek haza a játékosok, akiknek egy adásban kilenc fordulón kell túljutniuk. Egyikük (a kvízkirály) próbál helyesen válaszolni, ha pedig ez sikerül, azzal időt nyer, amit a másik játékos – a nyereményvadász – használ fel arra, hogy a bazárból minél több értékes nyereményt szabadítson ki, mielőtt bezárul a bazár ajtaja. Ezen felül van egy tizedik, az úgynevezett „Mindent vagy semmit” kérdés: ha erre is jól válaszolnak, akkor a bazárban lévő összes nyereménytárgy a párosé lesz. A tíz kérdés alatt két segítséget is felhasználhatnak a versenyzők.

Ebben a műsorban a televíziózás hőskora elevenedik meg. Azt reméljük, a nézők is szeretni fogják, hogy nem pénzt nyernek a versenyzők, hanem kézzelfogható tárgyakat mint a régi tévéműsorokban. Könnyű azonosulni a gondolattal, hogy nekünk is kéne már egy új kanapé vagy új autó. Kézzelfogható álmokat, nagy vágyakat valósítanak meg a játékosok, és jó érzés osztozni az örömükben

– nyilatkozta Tilla.

Majka arról beszélt, hogy nagyon jól szórakoztak a forgatáson, izgalmas, vicces és megható történetek szemtanúi lehetnek majd a nézők egy-egy adás során. Lesznek játékosok, akik már az első kérdésnél elbuknak, vagy az első ajtónyitásnál bent ragadnak a bazárban, de olyanok is bemutatkoznak, akik óriási meglepetést okoznak majd.

Az, hogy a nyereményekkel teli stúdióból mit visznek el a párok, a saját döntésükön múlik. Ha ügyesek, értékes tárgyakat (bútorok, elektronikai eszközök, jet-ski, robogó stb.) is megnyerhetnek vagy akár egy új autót is hazavihetnek egyetlen este alatt. A cél annyi, hogy minél több dolgot vigyenek haza, mielőtt bezár a bezár.

Az új műsor formátumát a Sony Pictures Television és a Columbia Pictures Corporation Limited forgalmazza Raid the Cage címmel. Már látható volt Argentínában, Kínában, Görögországban, Olaszországban, Brazíliában és Romániában is.

Ilyen volt az eredeti verzió:

A műsort az IKO Műsorgyártó – Andy Vajna, Rákosi Tamás és Mészáros Lőrinc érdekeltsége – készíti a TV2 számára.

Pénteken derült ki a TV2 másik formátumvásárlása is. A csatorna Masterchef címmel vette meg egy főzőshow formátumát az Endemoltól. Az  pedig ma derült ki, hogy az állami Duna TV megújítja idén januárban indított, közel egymilliárd forintba kerülő Honfoglaló című vetélkedőjét.

Honfoglaló. fotó: Fai Laura, MTVA
Megújul az egymilliárdba kerülő köztévés vetélkedő
Új látványvilággal és játékelemekkel megy tovább a Duna TV-n az eredetileg online kvízjátékként indult Honfoglaló, melynek első szériáját a Show & Game közel egymilliárd forintért szállította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik