Média
zoom tarjányi péter

Tarjányi Péter politikai tanácsadócéget indít

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 03. 19. 17:10

A zoom.hu alapító-tulajdonosa és eddigi ügyvezetője a 24.hu-nak elmondta, milyen holdingcéget tervez, miként azt is, miért mondott le a Zoom ügyvezetéséről.

Arról már röviden beszámoltunk, hogy távozik Tarjányi Péter a zoom.hu portált működtető és a Tarjányi résztulajdonában lévő STRAT-POL Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról, miként arról is, hogy Tarjányi helyett március 15-től a cég többségi tulajdonosa, Dosek Rita látja el a múlt nyáron indított hírportált működtető médiavállalat irányítását. (Dosek Tarjányi könyveinek társszerzőjeként is ismert.) A lemondást bejelentő közleményben a kft. nem indokolta a lépést, Tarjányi Péter azonban a 24.hu érdeklődésére részletesen is beszámolt vasárnap a változás hátteréről.

Új holdingcég alá kerül a Zoom

Tarjányi azt mondta, azért döntött az ügyvezetői posztról való lemondás mellett, mert egy új holdingcég beindításán fáradozik, ami egy-két héten belül jöhet létre. Ennek a holdingcégnek része lesz a Zoom is, nincs szó tehát arról, hogy magára hagyná a portált.

Már a zoom.hu alapításakor is az volt a terv, hogy a portál egy kiterjedt holdingnak legyen a része, és e holdingnak idővel része lehet egy rádió, valamint később akár egy nyomtatott újság is, és egy politikai kommunikációval, tanácsadással foglalkozó vállalkozás is. Általában máskor is az volt a felállás, hogy ha új dolgot kellett indítani, akkor részt vettem a „motor berúgásában”, a napi üzemeltetést azonban egy idő után már Dosek Rita végezte

– mondta a 24.hu-nak Tarjányi , aki a zoom.hu-t üzemeltető STRAT-POL Kft. fölé kerülő holding irányításában vesz majd részt, a következő időszakban pedig főként az új politikai tanácsadócég felfuttatásával foglalkozik.

Dosek Rita, az új ügyvezető

Dosek Rita 1978-ban született, a Strabag magánegyetemén végzett építőmérnökként és fejlesztési menedzserként. Az iskola elvégzését követően az állami szektorban dolgozott autópálya-fejlesztéseken. „2004 óta dolgozunk együtt építőipari projektekben. A Zoomnál pénzügyi befektetőként társam 60 százalékban, vagyis igen, ő a többségi tulajdonos. Közös hobbink a könyvírás. Eddig kilenc regényt írtunk együtt” – mondta Tarjányi Péter Dosek Ritáról.

A hamarosan létrejövő holdingcég részvénytársasági formában működik majd, melynek Tarjányin és Doseken kívül azok a – Tarjányi elmondása szerint – nagyon keresett, politikai tanácsadásban elismert szakemberek is részvényesei is lesznek, akik a következő napokban tervezik felmondásukat eddigi munkahelyükön, és akik a politikai tanácsadási üzletág felfuttatásában vesznek majd részt. Tarjányi megemlítette, hogy a leendő részvényeseket korábban Simicska Lajos is próbálta felmondásra bírni eddigi munkahelyükön, de végül Tarjányi ajánlatát fogadták el, többek között azért, mert ő annyira megbecsüli szakértelmüket, hogy tulajdonosként is érdekeltté teszi őket a holdingcég és a politikai tanácsadás sikerében.

„Nem függ össze a büntetőüggyel”

Tarjányi arra a kérdésre, hogy a Médiapiac.com azt írta, az ügyvezetői posztról történt lemondásnak feltételezésük szerint Tarjányi büntetőügyéhez lehet köze, a zoom.hu alapító-tulajdonosa azt mondta, ez egy nagyon rosszindulatú és teljesen alaptalan feltételezés, amit szívesen cáfolt volna a portálnak, ha felhívják őt. (Tarjányit egyelőre első fokon, nem jogerősen, két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság csalás vádjával egy ingatlanügyben.)

Csak a napokban érkezett meg az ítélet, de természetesen ügyvédeimmel már dolgozunk a válaszon, illetve a fellebbezésen. Az ügy érdekessége, hogy az a bizonyíték, amit a polgári perben a bíróság még elfogadott, és ami alapján akkor mellettünk kedvező ítélet született, azt a bíróság az ellenem folytatott büntetőügyben nem vette figyelembe. Ha az ártatlanságomat bizonyító tényeket nem veszik figyelembe, akkor nehéz helyzetbe hoznak. Nagyon bízom benne, hogy a fellebbezést követően azonban az ügy kedvező fordulattal érhet véget, és be fog bizonyosodni az ártatlanságom. A zoom.hu éléről történő lemondásommal mindenesetre az egész ügy nem függ össze

– húzta alá Tarjányi.

Kiemelt kép: Tarjányi Péter, a zoom.hu alapítója és résztulajdonosa

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.