Média

Megújult az RTL Most műsorvisszanéző

RTL Most
RTL Most

Ma kiélesítette új video on-demand, azaz lekérhető videós tartalomszolgáltatását az RTL Magyarország. A megújult felületen, az RTL Most nevű felületen, az rtlmost.hu címen az RTL Klub, az RTLII, az RTL Gold és a Cool tévé műsorai nézhetők vissza teljesen ingyenesen, és első tapasztalataink alapján meglehetősen barátságos, jól működő rendszerben. (Ugyanez a korábbi változatokról sajnos nem volt kijelenthető.)

HD minőségben, ha van annyi sávszélesség

A szolgáltatásban elérhetők sorozatok (mint például A Mi kis falunk, a Barátok Közt, az Oltári csajok, a Válótársak), hír- és  háttérműsorok (éldául az RTL Híradó, a Magyarul Balóval, a Portré, a Házon Kívül, a Fókusz), vetélkedők (például A Fal, a Kód), de magazinok, showműsorok és gasztro műsorok is. Azt ígérik, folyamatosan bővül mostantól a lekérhető videós tartalomkínálat, de már most is nagy a felhozatal. Ezenkívül az élő adás is nézhető, tapasztalataink szerint pár másodperc csak a késleltetés a műholdas tévés sugárzáshoz képest. Az RTL Klub élőben egyébként csak a mostani megújulás után két hétig lesz nézhető, de később várható, hogy alkalomszerűen, például egy kiemelt műsor esetében visszakapcsolják a live streaming szolgáltatást. Az RTLII esetében a tavaszi idényben az Európa Liga meccsei nézhetőek majd élőben.

Az RTL Magyarország marketing és kommunikációs osztályán a 24.hu kérdésére elmondták, az új felületen már kizárólag HD, azaz nagy felbontású tartalmak vannak, de a képminőséget nagyban befolyásolja a felhasználók pillanatnyi rendelkezésre álló sávszélessége, amihez a rendszer adaptív módon igazodik. Ha tehát valakinek lassabb az internetes kapcsolata az átlagosnál, akkor sem kell lemondania a videókról, hiszen ebben az esetben legfeljebb nem annyira lesz tűéles a kép. 4G-s mobilinternettel kipróbáltuk, hibátlanul működött egy Fejér-megyei kisvárosból.

Az oldal reszponzív, de a mobilos applikáció is megújul

Megkérdeztük azt is, hogy el lehet-e érni az RTL Most szolgáltatásait táblagépről, illetve okostévéről is. A csatorna válaszában azt jelezte, hogy a táblagépekre is optimalizált új mobilappokat várhatóan március elején élesítik ki, de mivel az új oldal az indulástól reszponzív, azaz mobilböngészőből megnyitva is teljes értékű felhasználói élményt nyújt és igazodik a képernyőmérethez, így az applikáció későbbi megújulása túl nagy kényelmetlenséget biztosan nem okoz. Az okostévések számára viszont nem annyira jó hír, hogy kifejezetten okostévére fejlesztett applikációval egyelőre nem készülnek az RTL-nél, de nekik is a reszponzív weboldalt lehet ajánlani.

Arra, hogy az oldalra feltöltött tartalmakat továbbra is ingyenesen lehet-e majd megtekinteni, egy nagyon határozott igen érkezett:

Az RTL Most egy reklámtámogatott ingyenes videós platform (ezt hívják AVoD-nak) és a jövőben is az marad

– hangsúlyozták.

Az új felületen egyébként a kedvenc tartalmakat testre lehet szabni, megadhatjuk, hogy például bennünket csak a sorozatok vagy a vetélkedők, vagy éppen a hírműsorok érdekelnek-e, és a rendszer eszerint ajánl tartalmakat.

Épp ma indult el egyébként a FOX+ nevű új internetes streaming szolgáltatás is a 21st Century Fox válogatott tartalmaiból. Ez utóbbi azonban előfizetéses modellben működik. Igaz, cserébe ott meg nincsenek reklámok.

FOX+ foxplus
FOX-tartalmakkal erősít a Telekom
Magyarországon is elérhető lesz február elsejétől a FOX+, a FOX Networks internetes streaming szolgáltatása, benne a 21st Century Fox kínálatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik