Média

Ráerősít a TV2 volt társtulajdonosa

Yvonne Dederick
Yvonne Dederick

Könnyűzeneipari, digitális tartalomgyártás és a teljes körű kommunikációs szolgáltatások területén bővíti portfólióját a Grandioso International Management.

Yvonne Dederick, a TV2 volt társtulajdonosa azt is bejelentette hétfőn, hogy múlt hét óta a Media Investment Partners nevű cégén keresztül 100 százalékos tulajdonosa lett a Grandiosónak, melynek eddig társtulajdonosa volt. A jövőben Dederick vezeti és képviseli a céget, melyben 2017 elején jelent meg társtulajdonosként, ahol az ATV volt szóvivőjével, Kele Eszterrel és Szilágyi Adriennenel, a TV2-n futó Jóban Rosszban című napi sorozat executive producerével akkor még közösen voltak tulajdonosok.

A Grandioso ügynökség zenei menedzsment tevékenységének fókuszában a magyar előadóművészek nemzetközi előadói piacon való megjelenése és támogatása, külföldi előadók hazai szerepeltetése, zenei tehetséggondozás, digitális zenei kiadás és tanácsadás áll. A Grandioso tulajdonosa, a Media Investment Partners az Egyesült Államokban Mardoll Entertainment Inc. néven zenei kiadó céget is alapított, mely a magyar előadóművészek amerikai karrierépítését segíti elő.

A Grandioso a jövőben a cégen belül saját üzletágként kezeli a kommunikációs szolgáltatásokat, így teljes körű kommunikációs stratégiát és megvalósítást tud nyújtani.

A vállalat közlése alapján a Grandioso Talent management üzletága a jövőben is a cég fő tevékenységét képezi, hazai és külföldi tehetségek tehetséggondozásával, menedzselésével foglalkozik. Teljes körű szolgáltatást nyújt a személyes márkaépítéstől, a tartalomgyártás, kommunikációs és social média tanácsadás, a booking, merchandising, social média felületek kezelése, jogi képviselet és asszisztencia területekig.

A Grandiosoban eltöltött elmúlt egy évben nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a továbbra is magas minőségű szolgáltatás biztosítása csak bővüléssel és a feladataink átstrukturálásával valósítható meg. Az újonnan létrehozott üzletágak ezt biztosítják. Kiemelt üzleti fókuszunk a talent management, büszke vagyok megbízóinkra, akiknek a karrierjét elősegíthetjük. A kezdetektől nemzetközi zenei márkában gondolkodtam, és továbbra is a magyar és a nemzetközi zeneipar közelítése, magyar zenei tehetségek külföldi megismertetése az egyik célom. A kommunikációs üzletágunk lehetőséget nyújt a talent ügyfeleken kívül, a velük kapcsolatba lépő márkák és a civil ügyfelek kiszolgálására is. Úgy látom, hogy a nemzetközi üzleti kapcsolatainkkal, az Amerikában megalapított zenei kiadó cégünkkel nagy lehetőséget tartogat számunkra ez a piac

– idézi a közlemény Yvonne Dedericket.

A Media Investment Partners egyébként a Grandioso és a Mardoll Entertainment Inc. zenei kiadó cégen kívül résztulajdonosa a RealMe Társkereső Kft.-nek is.

Yvonne Dederick 2013 decemberétől 2015 decemberéig, Simon Zsolt mellett volt a TV2 Csoport tulajdonosa. Ezután került Andy Vajna kormánybiztoshoz az eredetileg a német ProSieben.Sat1 médiakonszern tulajdonában lévő tévétársaság, de mint kiderült, Simicska Lajos nagyvállalkozó is opciós joggal rendelkezett a tévére. Ezt azonban Simicska hiába próbálta érvényesíteni, mivel végül Vajnához került a Dederick-Simon kettőstől a médiavállalat.

A Grandioso foglalkozik többek között az ATV képernyőseinek is a menedzselésével.

Kiemelt kép: Yvonne Dederick

Ajánlott videó

Olvasói sztorik