Média

A TV2 volt tulajdonosa két másik médiással új cégbe fektetett

Yvonne Dederick (középen), Szilágyi Adrienne és Kele Eszter társaságában
Yvonne Dederick (középen), Szilágyi Adrienne és Kele Eszter társaságában
A Grandioso nevű cégbe fekteti pénze egy részét Yvonne Dederick, aki Simon Zsolttal közösen a TV2 társtulajdonosa volt, mielőtt a tévétársaságot felvásárolta Andy Vajna. A cégnek tulajdonosa az ATV-szóvivő és a Jóban Rosszban producere is.

Új szakmai és pénzügyi befektetővel bővül a tehetséggondozással, idegen szóval talent menedzsmenttel foglalkozó Grandioso cég, mely azt is bejelentette, hogy nemzetközi vizekre evez. A külföldi piaci terjeszkedést a többéves, itthon és külföldön szerzett szórakoztatóipari valamint finanszírozási tapasztalattal rendelkező Yvonne Dederick támogatja 2017 januárjától. Yvonne Dederickről azt érdemes tudni, hogy ő volt a TV2 Média Csoport társtulajdonosa Simon Zsolt mellett 2013 decemberétől 2015 decemberéig, amikor Andy Vajna kormánybiztoshoz került az eredetileg a német ProSieben.Sat1 médiakonszern tulajdonában lévő tévétársaság.

Visszatérve a Grandiosóra, az eredetileg Grandioso Event–Star–Talent Management Kft. néven indult céget két médiaszakember, Kele Eszter (ő jelenleg az ATV szóvivőjeként ismert) és Szilágyi Adrienne (jelenleg a TV2-n futó Jóban Rosszban című napi sorozat executive producere) alapította 2015 októberében.

Most azzal magyarázzák Yvonne Dederick megjelenését a cégben, hogy másfél évvel az indulás után egyre bővül az ügyfélkörük, saját megfogalmazásuk szerint a “cég az egyik legsikeresebb feltörekvő vállalkozás ebben a szektorban”, az új befektető pedig nemzetközi kapcsolataival és tapasztalatával új távlatokat nyit a cég és az ügyfelek előtt.

Azt is írják, hogy Yvonne Dederick tudatosan kereste a befektetési lehetőségeket, olyan fiatal, induló vállalkozásokat, amelyeket lelkes, elszánt és tudatos munkával, az alapítókkal közösen növekedési pályára tud állítani. Így talált rá a Grandiosora is.

A tehetséggondozás mindig szívügyem volt, ezért is támogattam már a TV2 Csoportnál is az ilyen jellegű tevékenységet, a Süss Fel Nap programban például tehetséges gyerekeket juttattunk jövőjüket érintő lehetőségekhez. A Grandioso International Managementtel terjeszkedni szeretnénk nemcsak itthon, hanem külföldön is. Nemzetközi márkát építünk, széleskörű lehetőségeket nyitunk hazai ügyfeleink számára, és a tervek szerint külföldi előadókat is felkarolunk a jövőben. Vannak és lesznek más befektetéseim, más területeken is, de úgy érzem, érzelmileg ez áll hozzám a legközelebb.

– mondta el Yvonne Dederick.

A cég a társulást követően Grandioso International Management néven folytatja a már megkezdett munkát. A jelenlegi portfóliójuk egyébként meglehetősen színes és impozáns: a televízió, a színház, a zene, a divat és a gasztronómia világából is vannak ügyfeleik. Apáti Bence, Bombera Krisztina, Csézy, Csisztu Zsuzsa, Claudia Aryee Dedei, Gajdos Tamás, Gönczi Gábor, Harsányi Levente, Jaksity Kata, Kalmus Felicián, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor, Sári Évi, és Sass Dani is bizalmat szavazott a csapatnak.

Yvonne Dederick

2011-től a TV2 Csoport gazdasági igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese, 2013 decemberétől 2015 decemberéig a társaság társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Korábban az Arthur Andersennél, az RJ Reynolds dohánygyár gazdasági igazgatójaként, majd a PepsiCo üzletfejlesztési és stratégiai igazgatójaként dolgozott. Széleskörű üzletfejlesztési, stratégiai és változásmenedzsment tapasztalata mellett 18 évet töltött a médiában: a TV2 előtt az HBO-nál és a Sláger Rádió anyavállalatánál, az Emmis International-nél felelt gazdasági igazgatóként az egész európai régióért, valamint volt a rádió felügyelő bizottsági tagja. 2016-ban elvégezte a világ egyik legsikeresebb, felsővezetők számára kialakított programját a London Business Schoolban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik