Média

Fontos bejelentést tett az RTL Klub

RTL Magyarország
RTL Magyarország

Egy ideje már foglalkoztatja a hazai közélet formálóit, lesznek-e idén politikai reklámok az áprilisi országgyűlési választások előtt az RTL Klubon. Ezzel kapcsolatban tett fontos bejelentést néhány perccel ezelőtt a tévétársaság.

Úgy döntöttek, teret biztosítanak a politikai pártok üzeneteinek, és ingyenesen leadják a reklámjaikat.

Mindezt annak ellenére teszi meg az RTL Magyarország, hogy a jelenlegi jogi szabályozás alapján a képernyőn futó politikai reklámok közzétételéért a médiaszolgáltató nem kérhet és nem fogadhat el ellenszolgáltatást a hirdetőktől.

Az RTL Magyarországnál a részleteket későbbre ígérik a fejlemény kapcsán. Most a bejelentésben annyi szerepel, hogy az RTL Klub a 2018. évi országgyűlési választási kampány alatt lehetőséget és felületet biztosít az országos listát állító jelölő szervezeteknek, hogy üzeneteiket eljuttathassák a választópolgároknak. Jelezték, a Választási Bizottságnál is jelezni fogják a döntést.

Az M-RTL a választási kampány időszakában továbbá internetes sajtótermékén, az rtlklub.hu oldalon fizetett politikai hirdetések megjelenésének is helyet ad, ezen szándékát az Állami Számvevőszéknek határidőben be is jelentette.

A 2014-es országgyűlési választások alkalmával egyébként még elzárkózott a politikai reklámok ingyenes közlésétől az RTL.

Az országgyűlési választásokat 2018. április 8-ra tűzte ki Áder János köztársasági elnök.

Kellenek-e még a tévéknek a választási politikai hirdetések?
2014-ben csavartak egyet a műfaj szabályain, ami az állami médiába terelte be a pártokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik