Média

Vicces időjárás-jelentés öt hazai tévécsatornán

Vicces időjárás-jelentés
Vicces időjárás-jelentés

Január 15-től öt hazai szórakoztató jellegű csatorna, a VIASAT3, a VIASAT6, az AXN, a Sony Movie Channel és Sony Max is sugároz majd időjárás-jelentést, méghozzá naponta többször is. A fejlemény már önmagában véve is érdekes, hiszen ezek a csatornák mostanáig nem nyújtottak ilyen jellegű műsorokat, ráadásul Magyarországon újszerű megvalósításról van szó, mivel az új időjárás-jelentés szakít a más tévécsatornákon megszokott klasszikus formátummal. Az új műsor egyesíti az előrejelzést a szórakoztatással, illetve a nevettetéssel, emellett szakszavak helyett sokkal inkább a hétköznapi emberek számára is érthető módon, jóval lényegre törőbb módon, mindössze 60 másodpercbe sűrítve informál arról, hogy például kell-e másnap havat lapátolni. Mindezt humoros stand up jelenet mellett tudhatjuk meg, köszönhetően a műsor két arcának, Záhonyi-Ábel Dávid és Horváth Gábor humoristáknak.Ők mindketten bemutatkoztak már a legnagyobb magyar televíziós stand up comedy műsorban, valamint a Rádiókabaréban és a KOmédia Stúdió Humortársulatának tagjaiként is hallhattunk már róluk.

Az időjárás-jelentés elején, hetente változó kérdés hangzik el, amit humorosan meg is válaszolnak naponta a másnapra várható időjárás függvényében. Ezt követően bemutatják a másnapi várható hőmérsékleti adatokat, illetve jelzik, hogy milyen valószínűséggel várható csapadék a következő napon. Az adatok után jön a másnap várható időjáráshoz illeszkedő stand-up jelenet, ahol a két stand up komikus párbeszédét láthatjuk változatos helyszínekről.

Az új típusú időjárás-jelentés, a Milyen idő lesz holnap? naponta három alkalommal, kétszer főműsoridőben, egyszer pedig délután lesz látható mától a Sony portfólió mind az öt hazai tévécsatornáján.

A 24.hu elsőként mutatja meg, mire lehet számítani.

Se szellenteni, se meztelenkedni nem fognak

Magyarországon egyébként a TV2 Média Csoport próbálkozott már az időjárás-jelentést megreformálni, ennek érdekében 2013-ban toplesst viselő nőkkel próbálták nézettebbé tenni a PRO4 nevű csatornát, de a végeredmény inkább nevetséges lett, mintsem erotikus, a siker így el is maradt, miközben az is kiderült, sztriptíztáncolni könnyebb mint Magyarország-térkép előtt vetkőzni. A csatorna ezért elég hamar megszüntette a Topless Időjárás című műsort. Mostanra egyébként már a PRO4 sem létezik.

2016-ban az akkor már Andy Vajna tulajdonolta TV2 újra nekifutott a formátum megreformálásának, igaz, csak online, de az botrányba fulladt, mivel nem aratott osztatlan sikert, amikor Horváth Szilárdra, a TV3-on még a kilencvenes években feltűnt humorgyáros időjósra bízták az időjárás-jelentést, ő pedig azt gondolta, humoros, ha szellentéseket vet be a nézők szórakoztatására az időjárást mutató ábrák előtt ácsorogva. A csatorna, miután a sajtó kicikizte emiatt, rájött, hogy ez vállalhatatlan, és eltávolította a „fingós” videót, illetve az online műsornak is vége szakadt.

A Sony csatornáin óvatosabbak lesznek

Serfőző Zsolt, a Sony-portfólió csatornáin most induló különleges időjárás-jelentés producere és a műsort gyártó Interakció Produkció Kft. tulajdonosa viszont azt mondta a 24.hu-nak, ők színvonalasan fognak szórakoztatni, az említett példákhoz hasonló náluk teljesen elképzelhetetlen. Ez a kft. gyártja egyébként az RTL Klubon látható Az Év Hotele című tévéműsort is.

Serfőző megragadta az alkalmat, hogy megemlítse: a speciális formátum lehetőséget ad diszkrét termékelhelyezésre (product placement) is a hirdetőknek. A stand-up jeleneteket valamelyik szponzorszálloda medencéjének partján, vagy egy plázában, esetleg építős cég kapcsán építkezésen, tehát hétköznapi környezetben veszik majd fel.

Serfőző elmondása alapján már most nagy érdeklődés van náluk a műsor támogatására, mivel az öt csatornával együtt összesen havi 450 szpot megjelenést biztosít, amivel elmondása alapján nagyjából akkora elérés biztosítható, mintha ugyanennyi idő alatt az RTL Klub és a TV2 időjárás-jelentését szponzorálnák a hirdetők.

Időjárás-jelentés a wellness partján
Időjárás-jelentés a wellness partján

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik