Média

Új magazinműsorokat indít az RTL

Az RTL Magyarország budatétényi székháza. Fotó: MTI/Máthé Zoltán/archív
Az RTL Magyarország budatétényi székháza. Fotó: MTI/Máthé Zoltán/archív
Méghozzá rögtön hetet. Lesz köztük biciklis, gasztro és ingatlantémájú is. Műsorötletekkel pályázati úton lehetett bekerülni, Hajdú Péter is így lett műsorbeszállító.

Még 2015 végén írtuk meg, hogy az RTL Magyarország nyílt pályázatot írt ki új, hétvégén jelentkező, szponzorok által finanszírozott magazinműsorok gyártására, ahová bárki beküldhette megvalósítandó műsorötletét. Ennek eredményeként tavaly januártól már több új műsor is képernyőre került, de ezek szerint találtak még további megvalósításra érdemes pályázatokat. Idén tavasztól ugyanis  a sikeresen pályázó produkciók közül további hét új produkció is bekerül a legnézettebb kereskedelmi csatorna hétvégi műsorkínálatába.

Először március 26-án, az Édes Otthon folytatódik az RTL Klub képernyőjén. A magazinműsorban azoknak fognak segíteni, akik szeretnék jobbá tenni otthonukat. A műsorvezető Molnár Andi pedig minden adásban felkeres egy ismert személyiséget is, hogy meglesse, milyen az ő otthona.

Szintén hétvégi magazinműsorként érkezik április 2-án a Profi a konyhámban című produkció, melyben Wossala Rozina, A Konyhafőnök VIP zsűritagja sztárok konyhájába látogat, hogy megnézze miből és hogyan főznek, mit esznek. Sőt azt is megmutatja, hogy ugyanazokból az alapanyagokból egy profi mire képes. A műsorban Wossala Rozina ellátogat többek között Molnár Andi, Puskás Peti és Hajdú Péter otthonába is. Hajdú egyébként ennek a műsornak a beszállítója is egyben.

Április 8-től jön az Őszinte ingatlanos is. A műsor a lakáskeresés homályos kérdéseivel foglalkozik majd minden héten. Szakértők segítenek majd megtalálni pároknak, családoknak vagy épp összeköltözőknek az álomotthont.

Április 22-én indul a Randi Taxi, melyben Holdampf Linda stylist egy autóval érkezik az aktuális vendégéért, aki valamilyen jeles alkalomra készül, és ezért szeretné, ha a Randi Taxi vinné el átváltozni. A jeles alkalom lehet első randi vagy akár évforduló, meglepetésvacsora a partnerének, esetleg egyszerűen csak egy olyan este, amin a főszereplő a stylist szakértő segítségével a legjobb formáját hozva akarja megmutatni magát a kedvesének.

Szintén április 22-től jön majd a Bringasáv is a legnézettebb kereskedelmi csatornára. A műsor praktikus technikai tanácsokat, izgalmas történeteket mutat be a kerékpár múltjából és rengeteg érdekességet a versenysport, a városi kerékpározás és az extrém bringák világából. Mindezt ismert emberek és bringáik társaságában. A műsor házigazdája Sinya, a kerékpáros társadalom ismert alakja lesz.

A Hagyjál főzni! ételkritikusa, Vajda Pierre április 30-tól pedig új magazinműsorban, a Vendégséfben is feltűnik. Pierre olyan családoknak segít majd országszerte, akik nehezen boldogulnak a konyhában. Az ország legmenőbb – akár Michelin-csillagos – séfjeit küldi ki hozzájuk, a saját otthonukba, hogy közösen hozzanak létre egy tradicionális magyar ételt egy kis gasztronómiai csavarral.

Május elejétől vasárnaponként láthatják majd a nézők Az év hotele című műsort, ahol a nézői szavazatok segítségével megválasztják az adott hónap, illetve az év hotelét. A versenyben induló magyarországi vidéki szálláshelyeket Szorcsik Viktória műsorvezetőként járja végig egy-egy pár vagy család segítségével. Ők kipróbálják a hotelek szolgáltatásait, értékelik a szálláshelyeket, a nézők pedig ez alapján szavazhatnak a legjobb hotelekre.

Ezenkívül az RTL Klubon továbbra is láthatják a nézők a már jól ismert magazinműsorokat is mint a Brandmánia, a FittMánia, az Autogram, a Babakalauz, az Egészségkalauz, a Stíluskalauz vagy a Spirit.

Kiemelt kép: az RTL Magyarország budatétényi székháza. Fotó: MTI/Máthé Zoltán/archív

Ajánlott videó

Olvasói sztorik