Média

Zenecsatorna helyére kerül Vajna új mozitévéje

mozi+
mozi+
Az állami tulajdonú Antenna Hungária úgy döntött, hogy egy pár hónapja elindított zenecsatorna helyére teszi be a TV2 csoport néhány nap múlva debütáló új mozicsatornáját A Vintage TV így a továbbiakban nem lesz elérhető Magyarországon. A MindigTV kínálatában egyébként más változások is várhatók.

Alig több mint fél évvel ezelőtt, 2015 decemberében jelentette be a digitális földfelszíni műsorszórást végző, 2014 óta állami kézben lévő Antenna Hungária, hogy új tévécsatornával bővíti televíziós kínálatát. Ekkor került be az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra kínálatába a Vintage TV nevű zenecsatorna, amit még az ingyenes MinDig TV applikáció felől is elérhetővé tettek. Az Antenna Hungária (AH) egyébként egészen újszerű üzleti modellel próbálkozott, hiszen a Vintage TV a kiemelt, 17 és 23 óra közötti időszakban minden nap kódolatlanul volt elérhető az összes MinDig TV felhasználó számára.

Búcsúzik Magyarországtól a Vintage TV

10 millió zeneimádó csatornájaként harangozták be a Vintage TV-t

A Vintage Entertainment média több mint 5 éve indította el a Vintage TV sugárzását Nagy-Britanniában. Rövid idő alatt a zeneimádók legkedveltebb csatornájává vált. Manapság több mint 10 millió néző választja minden hónapban a Vintage TV-t Angliában. A Vintage TV magyar kiadása műfajtól függetlenül minőségi zenéket sugárzott a 60-as évektől napjainkig. A csatornán nemcsak a brit zeneipar ikonjaival találkozhattunk, mindennapos szereplők voltak a magyar kedvenceink, úgy ahogy máshol még nem láthattuk őket.

A friss hír most az, hogy a csatorna hamarosan kikerül a digitális műsorszóró kínálatából. Helyét a Mozi+ (M+) nevű, július 11-én, vagyis mához egy hétre hétfőn debütáló új, az Andy Vajna kormánybiztos kezében lévő TV2 Média Csoport ernyője alatt induló, reklámmegszakításokkal tarkított csatorna veszi át legkésőbb augusztustól – derül ki egy, a sat-tv-radio.hu oldalon megjelent hírből.

Szűkösek a kapacitások

Az AH lépése azért nagyon kedvező hír Vajnának és a TV2-nek, mivel a Media Hungary-n májusban a hazai kábeltévék, műholdas szolgáltatók és a földfelszíni műsorszórást végző Antenna Hungária illetékesei még egybehangzóan arról beszéltek egy kerekasztal-beszélgetés alkalmával, ahol jelen volt Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója is, hogy nincsen hely új televíziók számára, tehát a szolgáltatók csak úgy tudnának betenni valamilyen programot, ha valamit ki is vesznek a kínálatból. Sőt Kápolnai András, az AH vezérigazgatója a beszélgetésen azt mondta, hogy nekik a MinDig TV esetében még kevesebb helyük van új csatornákra, hiszen a rendelkezésre álló frekvenciatartomány rendkívül szűkös, ráadásul idén augusztusban elindul a kötelezően továbbítandó (úgynevezett must-carry) közszolgálati M5 csatorna is, ami szintén helyet igényel.

A TV2 új, májusban bejelentett csatornáinak elindítása körül ráadásul elég sok a zűr mostanság, a JoyTV és a Zenebutik név körül is komoly jogi gondok adódtak, a JoyTV-s vitát ráadásul el is vesztették. Egy ilyen környezetben kifejezetten felüdítő lehet Vajnáéknak, hogy a Mozi+ augusztusra bekerülhet a 110 ezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra csomagba. (A kábelhálózatokon pedig a TV2 megszűnő csatornája, a PRO4 helyére kerül az M+.) Az viszont továbbra is tisztázatlan, hogy a Media Hungary-n bejelentett további TV2-s csatornáknak (Izaura TV,  Zenebutik stb.) hogyan lesz hely a tévéhálózatokon.

Más változások is lesznek a MinDig TV-nél

A MinDig TV Extra kínálatában egyébként a sat-tv-radio.hu nevű honlap szerint más változások is lesznek a közeljövőben: ugyanis az AH nem továbbítja többé a Filmbox Family-t és a Viasat Explore csatornát sem. A Viasat History pedig átkerül a Világjáró csomagba, a Filmbox Premium pedig az Aktív+ csomagba. A portál szerint a Filmbox PAK csomag egyúttal megszűnik.

Mivel a Vintage TV-t csak az Antenna Hungáriánál sugározták idehaza, így a zenebarátok a továbbiakban Magyarországról már nem fogják tudni nézni az adást, kivéve azokat, akik közvetlenül saját műholdvevővel, közvetlenül műholdról is fogja tudják.

Egy kis részlet a Vintage TV-ből:

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik