Média

Dobogóra sem fért fel a Pappa Pia

mozi
mozi

Messze több nézőt érdekelt a Gru 3 című amerikai animációs film a mozikban, mint a jelentős állami támogatással készülő magyar film, a Pappa Pia – derül ki a médiahatóság december 22-én nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves statisztikájából.

Az NMHH statisztikája alapján összesen 510 ezren voltak kíváncsiak a Gru 3-ra, ami 170 ezerrel haladta meg az előző negyedév nyertesére, a Halálos iramban 8-ra jegyet vásárlók számát.

A Gru3 animáció után a Baywatch című film következett a harmadik negyedévben 286 ezer nézővel, majd az Az című horror 257 ezer látogatóval. A legnézettebb magyar filmalkotás, a Pappa Pia még a dobogóra sem fért fel, mivel a romantikus, zenés vígjátékra csak 199 ezren váltottak jegyet, ráadásul ez az előző negyedévben negyedik helyezett magyar filmalkotáshoz, a Kincsemhez képest jóval kisebb érdeklődést jelent. A Kincsem ugyanis 229 ezer nézőt vonzott be a mozikba.

A Top10-ben egyébként hét film is amerikai, a legnézettebbek között hatodik az angol–francia Dunkirk, hetedik pedig a francia Valerian és az Ezer bolygó városa.

Összesen 3,8 millió néző bruttó 5,2 milliárd forint jegybevételt produkált az NMHH Filmirodájának összesítése szerint 2017 harmadik negyedévében, meghaladva az előző negyedévi 3,4 milliós nézőszámot és 4,7 milliárd forintos jegybevételt.

Az amerikai filmek simán megelőzték az állami támogatásból készülő magyar filmeket
Az amerikai filmek simán megelőzték az állami támogatásból készülő magyar filmeket

Nőtt az érdeklődés a művészmozik tartalmai iránt

Az adatokon belül az NMHH külön kimutatást készített a művészmozikról (art mozi). Ezek nézőszáma 2017 harmadik negyedévében a tavalyi hasonló időszakhoz képest 226 ezerről 268 ezerre emelkedett. A jegybevétel 283 millió forintra nőtt, ez közel 47 ezerrel több mint egy évvel ezelőtt. A művészmozikban is a Gru 3-ra váltottak a legtöbben jegyet, összesen 21 ezren. Ezt követte a Pappa Pia (17.574 néző), a Kincsem (11.530 néző), valamint a Testről és lélekről (10.209 néző).

Ezt nézték a magyarok az artmozikban
Ezt nézték a magyarok az artmozikban

A teljes statisztika, illetve a sikerlisták adatai – a teljes mozipiacra vonatkozóan itt, azt artmozis piaci itt elérhetők el.

Vállalásaival szemben üldözi a magyar zenét rádiójában Andy Vajna
Méréssel bizonyítjuk: figyelmen kívül hagyta a médiatörvényt és saját médiaszolgáltatási szerződésének tartalmát Andy Vajna rádiója, a már húsznál is több várost letaroló Rádió 1. A rádió alig játszott magyar zeneműveket, holott a zenei műsorideje több mint 40 százalékára ezt vállalta.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik