Heal Edina, a Google Magyarország vezetője a Google, a Budapest Bank, a Magyar Posta, a BIG FISH Internet-technológiai Kft, és az espell fordítás és lokalizáció zrt. közös kezdeményezésében megvalósuló exporttámogató programról tartott sajtótájékoztatón a Google budapesti központjában 2016. május 3-án. A magyar kis-, és középvállalkozások (kkv) külföldi piacra jutását segítő program keretében a partnerek nem csak tudással, hanem egyedi ajánlatokkal is segítik az export felé induló vállalkozásokat. MTI Fotó: Mohai Balázs Létrehozás dátuma 2016-05-03
Média

Távozik a Google Magyarország vezetője

Távozik Heal Edina, a Google Magyarország vezetője. A vezető távozását a Google sajtóirodája azzal magyarázza, hogy Heal Edina a jövőben más tevékenységeket lát el.

Heal Edina helyét a magyarországi iroda élén Bíró Pál, a Google-hoz tartozó YouTube magyarországi vezetője veszi át.

Bíró Pál, a YouTube termékmenedzsere az Öregedő digitális bennszülöttek: gyorsuló generációváltások című panelbeszélgetésen a Media Hungary konferencián a siófoki Hotel Azúrban 2014. május 13-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bíró Pál, a YouTube termékmenedzsere a Media Hungary konferencián Siófokon 2014. május 13-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Google közleményében Heal Edinát méltatva azt írja, személye elengedhetetlen volt a Google magyarországi jelenlétének kialakításában az elmúlt hét év során.

Heal Edina a Google irányítása előtt 2005 és 2010 között a frekvenciáját elvesztő Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója volt, azt megelőzően az EMI Records vállalatot irányította ügyvezető igazgatóként. A Google magyarországi country managerének 2010 szeptemberében kérték fel.

Bíró Pál 2011 óta dolgozik a Google/YouTube-nál, azt megelőzően az RTL Klubnál volt ügyfélkapcsolati igazgató. Karrierje a McCann Erickson reklámügynökségnél indult, ahol egyébként Heal Edina is dolgozott a ’90-es években.

Bíró Pál a Marketing&Media magazin által idén november végén publikált, a legmeghatározóbb digitális szakembereket tartalmazó rangsorában tizedik helyen szerepelt. Heal Edina a hatodik helyen végzett ugyanezen szakmai ranglistán.

Frissítünk!

A Google sajtóirodája a 24.hu kérdésére elmondta, Heal Edina teljesen távozik a Google-től, tehát nincs szó arról, hogy az internetes világcég berkein belül, de másutt folytatná.

forbes
Változások a Forbes magyar kiadásánál
Willin-Tóth Kornélia lesz a Forbes Üzlet rovatának vezetője, miután a rovatot eddig irányító Hermann Irén távozik a

Borítókép: Heal Edina, a Google Magyarország vezetője egy sajtótájékoztatón a Google budapesti központjában 2016. május 3-án.  MTI Fotó: Mohai Balázs

Ajánlott videó