Média

Elindult a budapesti Retro Rádió

Retro Rádió Budapest
Retro Rádió Budapest

Az előzetes értesülésünknek megfelelően hétfőn 14 órakor elkezdte a sugárzást a konkurens budapesti Sláger FM piacvezető pozícióinak gyengítésére létrehozott, az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek slágereit játszó új, kormányközeli budapesti rádió, a Retro Rádió a Rádió Q ingyenes, közösségi frekvenciáján, a budapesti 99,5 MHz-en.

Hétfőn délutáni közleményükből az is kiderül, hogy a reggeli műsorukat Hudák Anita és Hepi Endre vezeti majd, őket délelőtt 10 órától Leirer Tímea követi a mikrofon mögött. Hétfőtől péntekig délután 16 és és 21 óra között Dénes Tamás köszönti majd a hallgatókat, aki kívánságműsorral és aktuális információkkal, programajánlókkal várja majd. Dénes Tamás egyébként a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV időjárás-jelentőjeként is ismert.

Várkonyi Attila, más néven DJ Dominique  ugyancsak a Retro Rádióhoz szegődött, hétfőtől péntekig minden este 21 órától egy órán át sztárokkal beszélget, péntek és szombat esténként pedig ismert retro dalok mixeit válogatja adásba. Vasárnaponként 10 órától négy órán át beszélgetős műsorával, a Sztársáv Extrával jelentkezik.

Fotó árulkodik Andy Vajna közelségéről a Retro Rádió körül
Pont úgy néz ki a ma elindult budapesti Retro Rádió stúdiója, mint ahol Andy Vajna Rádió 1-es műsorai készülnek. Véletlen?

A hétvégi és éjszakai műsorsávokban a hallgatók Nyerges Izabellával és Klamancsek Krisztiánnal találkozhatnak. A Retro Rádió híreit Belyó Barbara fogja ismertetni.

A Retro Rádió közleményében azt állítja, hogy ők az első olyan rádió Budapesten, amely arra specializálódik, hogy a nagy generáció zenei igényeit kielégítve kizárólag a 60-as, 70-es és 80-as évek retro slágereit játssza. Hozzáteszik, a kínálatukban ugyanúgy megtalálhatók lesznek a legismertebb külföldi dalok, ahogy a legnépszerűbb magyar slágerek, a műsorvezetők pedig vendégül is látják azokat a népszerű, vagy akár méltatlanul háttérbe szorult hazai énekeseket és zenészlegendákat, akik dalaikkal meghatározták az elmúlt évtizedek zenei palettáját.

Tamás Ákos, a Rádió Q Kft.-t nemrégiben felvásárló, frissen alapított Tranzisztor Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: nagy várakozással tekint a rádió indulása elé, mert ezek a zenék a gyerekkorára emlékeztetik, amikor még a szüleivel együtt hallgatták ezeket az örökzöldeket. A közleményében arra nem tér ki, honnan volt pénze a rádió elindítására, illetve saját szakmai múltjára sem fecsérel egy szót sem. Ez ügyben több mint egy hónapja hiába keressük, írásban neki eljuttatott kérdéseinkre nem válaszol, vissza bennünket nem hív.

Újabb rádiókat szereznek meg kormányközelből
Egy budapesti rádiós frekvencia idén, egy nyíregyházi rádiós frekvencia pedig jövőre landolhat Mészáros Lőrinc és Andy Vajna közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik