Média

Újabb két városban fékezte be a Kúria a Médiatanácsot

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 12. 06. 15:06

Korábban a témában:

Egyelőre mégse tudja elnémítani a Médiatanács a Barátok Közt című sorozat „Hoffer Misijét” egykoron alakító, 12 éve már polgármesterként  tevékenykedő Halász Gábor vezette Helikon Rádiót Keszthelyen és Nagykanizsán, ahol a többi városhoz hasonlóan, az NMHH Médiatanácsával pereskedésig fajuló háború alakult ki a Helikon által eddig használt helyi frekvenciákért.

A Helikon Rádió a Facebook falán is megerősítette: a Kúria úgy döntött, hogy a Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz frekvenciákkal összefüggő, a Médiatanács által koordinált pályázatok végrehajtását azonnali hatállyal felfüggeszti.

Egy általunk megkérdezett iparági szakértő szerint a felfüggesztés azt eredményezheti, hogy Andy Vajnáék a 2018 tavaszi országgyűlési választásokig már nem tudják megkezdeni rádiós tevékenységüket az említett városokban a kiszemelt frekvenciákon.

A Médiatanács a felfüggesztés következtében egyelőre nem dönthet az említett két rádiós frekvencia sorsáról, semmilyen további határozatot nem hozhat, és ez egészen addig így lesz, amíg a Kúria érdemben el nem bírálja a Helikon Rádió felülvizsgálati kérelmét, amit azért nyújtott be a bírósághoz, mert szerinte jogszerűtlenül járt el a Médiatanács a rádiós pályázat lebonyolításakor. A Kúria megalapozottnak találta a felperes rádió kérelmének indoklását, ami alapján ha nem függesztik fel az eljárást Nagykanizsán és Keszthelyen, akkor visszafordíthatatlan helyzet alakulhatott volna ki.

A Kúria végzését üdvözöljük, ugyanakkor a Helikon Rádió vezetése a döntésekhez nem kíván semmit hozzáfűzni. Kérjük a média munkatársait, szíveskedjenek ezt figyelembe venni

– tette közzé a rádió, melynek tartalmáért felelős igazgatója, Halász Gábor a 210 fős Zala megyei községben, Kiskutason polgármester.

A mostani lépéssel egy nap alatt hétre ugrott azon városok száma, ahol a Kúria megállította a Médiatanács helyi rádiós pályázatát, hiszen a 24.hu tegnapi cikke alapján már öt városban hasonló bírósági döntéseket hozott a Kúria. Minden érintett városban Andy Vajna, illetve a hozzá köthető cégek voltak mostanáig a rádiófrekvenciák esélyesei.

SSUCv3H4sIAAAAAAAEAJ2RTW7DIBCF95V6B4u1LTnGcUKvEnUxhrE7CjEV4FRV5LuXH1tiXbHhfcODecPr/a2q2AiOJPuoXlEFTVqvzlvwZJaA23rnqMgbS6AjjGxLFeY8+NWhi1fsSILHOZzNcPcf79yyro5CKgZHKDFWF8ytY2IH2up/O/Pm84gCMy7yNzVcBLGoEXKQWz7K7j8e7aOM9iSFptCwKjJFyqeRoKOBFzd/W5K0zIXN+C+05cTCyM2jAIvxqZM9GFNhpFGeeFiiG4araLngfcfZ8Q1G3kmVvZKKDjGdR45D1wyCX5q+nboGEKG5qvHSojxBf57CpLY/5FTPzQ4CAAA=
Öt városban megállítja a Kúria a Médiatanácsot
A Médiatanácsnak azonnal fel kell függesztenie a székesfehérvári, a pécsi, a kaposvári, a tatabányai és a veszprémi helyi rádiós pályázatot - értesült a 24.hu a Kúria jogerős döntéséről.

A Helikon Rádió számára nem csak a Médiatanáccsal való pereskedés okozott mostanában fejfájást: a rádiót októberben súlyos hekkertámadás érte, emiatt sokáig megbénult a rádió és az adása is szünetelt, ám végül folytatni tudták a sugárzást az ideiglenes hatósági szerződésük alapján a megszokott rádiós frekvenciákon.

A mostani felfüggesztéseken kívül idén októberben a Fővárosi Közigazgatási Bíróság Velencén október végén megállapította, hogy a Médiatanács súlyosan törvénytelenül járt el az ottani pályázat lebonyolításakor, melyben Andy Vajna üzlettársa, Belénessy Csaba B&T Kft. nevű cégét hozta ki a testület győztesnek a Fehérvár Rádióval szemben. A Médiatanács békéscsabai pályázatából is különös végkimenetelű per lett. Az országos kereskedelmi rádiós pályázaton is pereskedés van, így kérdéses, mikorra kezdődhet meg a Class FM által tavaly november közepéig használt frekvencia újbóli hasznosítása.

Kiemelt kép: Halász Gábor, a rádió tartalomért felelős igazgatója a TV2 egyik műsorában. Fotó: TV2 (archív)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.