Média

Távozik a Best főszerkesztője

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 30. 14:00

Korábban a témában:

Távozik Nichs Andrea, a Central Médiacsoporthoz tartozó Best magazin főszerkesztője a lap éléről. A lapot Kolossváry Balázs, az ugyancsak a Centrálhoz tartozó Story magazin főszerkesztője veszi át, megtartva a Story irányítását is – jelentette be csütörtökön délután a médiavállalat.

A közel húszéves bulvármédiás tapasztalattal rendelkező vezető karrierszünetet tart, távozására 2017 végén kerül sor, derül ki a közlésből.

A Central Médiacsoport közleménye felidézi: Nichs Andrea 1998-ban kezdett a Central elődjénél, a Sanoma Media Budapestnél, ahol 2013 április 1-jétől lett felelős szerkesztő a Bestnél, majd 2014. július 1-jétől töltötte be a lap főszerkesztői pozícióját. Ezzel egyidejűleg a Story magazin vezetőszerkesztői feladatait is ellátta. Nichs tavaly egy ideig a Story magazin megbízott főszerkesztőjeként is dolgozott, miután a lapot korábban irányító Kökény-Szalai Vivien távozott.

A Central közleményében a távozó vezetőt méltatva hozzáteszik:

A tömeglapok piacán végzett munkája jelentősen hozzájárult a minőségi bulvár műfajának hazai fejlődéséhez. Nichs Andreának a Best élén komoly szerepe volt abban, hogy a kiadvány megőrizze, és tovább erősítse piaci pozícióját.

Varga Zoltán vezérigazgató a távozás kapcsán kiemelte:

Andi szakmaisága és teherbírása csodálatra méltó. A magyar magazinpiac egyik legfontosabb termékét építette fel, és vezette mostanáig. Szomorú vagyok, hogy nélkülöznünk kell a tudását a jövőben. De Andival nem szakadunk el teljesen egymástól, hiszen a Best különszámait ezentúl is ő készíti.

Kovács Mónika, a Central Médiacsoport megbízott portfólió-igazgatója így nyilatkozott:

A kiadóban töltött sokéves tapasztalatom szerint a professzionalizmus mellett nagyon fontos, hogy a főszerkesztő érzelmileg is kötődjön ahhoz, amit csinál: vagyis legyen odaadó, néha elfogult is, képviselje tűzön-vízen át a lapját, mint egy jó anya a gyermekét. Andi ilyen volt a Best élén.

A Best vezetését 2018 januárjától veszi át a Story magazin főszerkesztői feladatai is megtartó Kolossváry Balázs. Kolossyváry 2016 tavaszán érkezett a Central Médiacsoporthoz, azt megelőzően a Blikk főszerkesztője volt.

Kolossváry Balázs sportújságíróként kezdte pályafutását a Nemzeti Sportnál, majd 1998-ban csatlakozott a Blikk csapatához, ahol először a sportrovatnál, majd azt követően a szórakoztató rovat szerkesztőjeként dolgozott. 2006-től a lap főszerkesztő-helyettese, majd 2014 augusztusától 2016 tavaszáig főszerkesztőként irányította a szerkesztőséget.

Kiemelt kép: Nichs Andrea, a távozó főszerkesztő.

(A 24.hu kiadója a Central Digitális Média Kft. tulajdonosi átfedésben van a Central Médiacsoporttal.)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.