Média

Együttműködik a HírTV és az Átlátszó

Oroszi Babett, a HírTV Célpont leendő riportere
Oroszi Babett, a HírTV Célpont leendő riportere
Az Átlátszó gyártja majd a Célpont című műsor egy-egy riportját, miután Oroszi Babett, a HírTV riportere visszatér az Átlátszóhoz.

Visszatér az olvasói adományokból működő Átlátszó oknyomozó portálhoz a Göbölyös Soma-díjas Oroszi Babett, a HírTV Célpont című műsorának oknyomozó riportere, aki karrierje korábbi szakaszában már dolgozott az Átlátszónál, illetve a 24.hu elődjénél, a Hír24-nél is számos cikket írt 2013 és 2015 között, ez idő tájt kapta meg a Junior Prima díjat. Ezután az RTL Klub Híradójának felkérését elfogadva a televíziózás világába csöppent bele. Az RTL-től aztán – többeket meglepve – idén tavasszal a Simicska Lajos érdekeltségében lévő HírTV-hez ment, ahol először híradós riporter volt, majd az újraindított Célpont című műsornál kezdett tényfeltáró anyagokat készíteni. Idén decembertől azonban újra az Átlátszó munkatársa lesz. Nem kell azonban nélkülöznie őt a HírTV Célpont című műsorának nézőinek sem, a HírTV ugyanis szoros együttműködésbe kezd az Átlátszóval. Ennek keretében az Átlátszó és Oroszi Babett gyártja majd a Célpont havi egy-egy oknyomozó riportját, így az Átlátszó cikkeiben feltárt visszásságokról a tévé nyilvánossága is értesülhet, a riporternek pedig a képernyőtől sem kell búcsút vennie.

Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője a 24.hu-nak elmondta:

Nagyon örülünk, hogy Oroszi Babett a televíziós kitérő után visszatalál az oknyomozáshoz és az Átlátszóhoz, ahol már nyert egy Soma-díjat.

A G-nap segített normalizálni a viszonyt Simicska tévéjével

Bodoky arra a kérdésre, hogy évekkel korábban a HírTV még kifejezetten kerülte az Átlátszó anyagainak feldolgozását, vagyis kifejezetten rossz volt a viszony, azt mondta, az emlékezetes G-nap óta a HírTV-vel és a Magyar Nemzettel normalizálódott az Átlátszó viszonya:

Azóta ismét átveszik a fontos híreinket, nyilatkoztatnak minket az általunk feltárt ügyekről. Ennek logikus folyománya az Átlátszó-Célpont együttműködés, amelynek keretében Oroszi Babett átlátszós témákat dolgoz majd fel a képernyőre.

Megkérdeztük azt is, hogy milyen szerepkörben tér vissza Oroszi Babett a portálhoz, netán ő lesz-e a főszerkesztő-helyettes, hisz ez a pozíció  hosszabb ideje betöltetlen. Bodoky erre úgy felelt, miután Mong Attila főszerkesztő-helyettes Berlinbe költözött és egy idő után kiszállt a napi munkából, átmenetileg ugyan ketten is betöltötték a posztot, de már körülbelül egy éve nincs főszerkesztő-helyettes, mivel kis szerkesztőségként így is el tudják végezni a feladatokat, a pozíciót ezért mostanában nem is tervezik betölteni. Oroszi Babett már csak ezért is újságíró, nem pedig főszerkesztő-helyettes lesz. Bodoky hozzátette: Mong  jelenleg is tagja az Átlátszót működtető közhasznú nonprofit kft. felügyelőbizottságának, így nem távolodott el teljesen a szerkesztőségtől.

Hiányzott Oroszinak a billentyűzet

Telefonon utolértük Oroszi Babett is, aki azt mondta, nagyon örül, hogy újra cikket írhat és a HírTV-vel sem szakad meg a kapcsolat, a tévéstáb többi tagja pedig változatlan formában készíti majd anyagait. Kérdeztük arról is, hogy milyen volt a HírTV – közvetve tehát Simicska Lajos – munkavállalója lenni. Erről azt mondta:

Mindig arról és úgy forgathattam, amit szerettem volna, sosem szóltak bele a munkámba, és egyik politikai oldalt sem kellett támogatni, és ebben nem volt változás a néhány nappal ezelőtt kinevezett új vezérigazgató érkezését követően sem.

Hozzátette, a mostani fejleménynek az a magyarázata, hogy ugyan szerette csinálni a tévés oknyomozó anyagokat is, ahol pár percbe kellett besűríteni egy-egy komplex témát, de mégis úgy érezte, valami hiányzott. Ez a valami pedig az írás volt, és szerencsére sikerült egy jó megoldást kitalálni minderre.

Ma derült ki az is, hogy a HírTV-hez igazol a keményeket kérdező 168 órás-klubrádiós Lampé Ágnes, aki többek között a Reggeli járatnak lesz a műsorvezetője.

Lampé Ágnes a 168 Óra munkatársaként az ATV műsorának nyilatkozik. Fotó: Youtube
A HírTV-hez igazol a 168 Óra és a Klubrádió munkatársa
Lampé Ágnes műsorvezetőként és szerkesztőként is dolgozik majd a hírcsatornánál, erősítette meg információinkat a HírTV vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik