Média
Oroszi Babett, a HírTV Célpont leendő riportere

Együttműködik a HírTV és az Átlátszó

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 29. 15:18

Az Átlátszó gyártja majd a Célpont című műsor egy-egy riportját, miután Oroszi Babett, a HírTV riportere visszatér az Átlátszóhoz.
Korábban a témában:

Visszatér az olvasói adományokból működő Átlátszó oknyomozó portálhoz a Göbölyös Soma-díjas Oroszi Babett, a HírTV Célpont című műsorának oknyomozó riportere, aki karrierje korábbi szakaszában már dolgozott az Átlátszónál, illetve a 24.hu elődjénél, a Hír24-nél is számos cikket írt 2013 és 2015 között, ez idő tájt kapta meg a Junior Prima díjat. Ezután az RTL Klub Híradójának felkérését elfogadva a televíziózás világába csöppent bele. Az RTL-től aztán – többeket meglepve – idén tavasszal a Simicska Lajos érdekeltségében lévő HírTV-hez ment, ahol először híradós riporter volt, majd az újraindított Célpont című műsornál kezdett tényfeltáró anyagokat készíteni. Idén decembertől azonban újra az Átlátszó munkatársa lesz. Nem kell azonban nélkülöznie őt a HírTV Célpont című műsorának nézőinek sem, a HírTV ugyanis szoros együttműködésbe kezd az Átlátszóval. Ennek keretében az Átlátszó és Oroszi Babett gyártja majd a Célpont havi egy-egy oknyomozó riportját, így az Átlátszó cikkeiben feltárt visszásságokról a tévé nyilvánossága is értesülhet, a riporternek pedig a képernyőtől sem kell búcsút vennie.

Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője a 24.hu-nak elmondta:

Nagyon örülünk, hogy Oroszi Babett a televíziós kitérő után visszatalál az oknyomozáshoz és az Átlátszóhoz, ahol már nyert egy Soma-díjat.

A G-nap segített normalizálni a viszonyt Simicska tévéjével

Bodoky arra a kérdésre, hogy évekkel korábban a HírTV még kifejezetten kerülte az Átlátszó anyagainak feldolgozását, vagyis kifejezetten rossz volt a viszony, azt mondta, az emlékezetes G-nap óta a HírTV-vel és a Magyar Nemzettel normalizálódott az Átlátszó viszonya:

Azóta ismét átveszik a fontos híreinket, nyilatkoztatnak minket az általunk feltárt ügyekről. Ennek logikus folyománya az Átlátszó-Célpont együttműködés, amelynek keretében Oroszi Babett átlátszós témákat dolgoz majd fel a képernyőre.

Megkérdeztük azt is, hogy milyen szerepkörben tér vissza Oroszi Babett a portálhoz, netán ő lesz-e a főszerkesztő-helyettes, hisz ez a pozíció  hosszabb ideje betöltetlen. Bodoky erre úgy felelt, miután Mong Attila főszerkesztő-helyettes Berlinbe költözött és egy idő után kiszállt a napi munkából, átmenetileg ugyan ketten is betöltötték a posztot, de már körülbelül egy éve nincs főszerkesztő-helyettes, mivel kis szerkesztőségként így is el tudják végezni a feladatokat, a pozíciót ezért mostanában nem is tervezik betölteni. Oroszi Babett már csak ezért is újságíró, nem pedig főszerkesztő-helyettes lesz. Bodoky hozzátette: Mong  jelenleg is tagja az Átlátszót működtető közhasznú nonprofit kft. felügyelőbizottságának, így nem távolodott el teljesen a szerkesztőségtől.

Hiányzott Oroszinak a billentyűzet

Telefonon utolértük Oroszi Babett is, aki azt mondta, nagyon örül, hogy újra cikket írhat és a HírTV-vel sem szakad meg a kapcsolat, a tévéstáb többi tagja pedig változatlan formában készíti majd anyagait. Kérdeztük arról is, hogy milyen volt a HírTV – közvetve tehát Simicska Lajos – munkavállalója lenni. Erről azt mondta:

Mindig arról és úgy forgathattam, amit szerettem volna, sosem szóltak bele a munkámba, és egyik politikai oldalt sem kellett támogatni, és ebben nem volt változás a néhány nappal ezelőtt kinevezett új vezérigazgató érkezését követően sem.

Hozzátette, a mostani fejleménynek az a magyarázata, hogy ugyan szerette csinálni a tévés oknyomozó anyagokat is, ahol pár percbe kellett besűríteni egy-egy komplex témát, de mégis úgy érezte, valami hiányzott. Ez a valami pedig az írás volt, és szerencsére sikerült egy jó megoldást kitalálni minderre.

Ma derült ki az is, hogy a HírTV-hez igazol a keményeket kérdező 168 órás-klubrádiós Lampé Ágnes, aki többek között a Reggeli járatnak lesz a műsorvezetője.

Lampé Ágnes a 168 Óra munkatársaként az ATV műsorának nyilatkozik. Fotó: Youtube
A HírTV-hez igazol a 168 Óra és a Klubrádió munkatársa
Lampé Ágnes műsorvezetőként és szerkesztőként is dolgozik majd a hírcsatornánál, erősítette meg információinkat a HírTV vezérigazgató-helyettese.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.