Média
Lampé Ágnes a 168 Óra munkatársaként az ATV műsorának nyilatkozik. Fotó: Youtube

A HírTV-hez igazol a 168 Óra és a Klubrádió munkatársa

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 11. 29. 13:04

Korábban a témában:

November végén távozik Lampé Ágnes a 168 Óra című közéleti hetilap munkatársa, aki ezt már be is bejelentette eddigi munkahelyén, a lapot megjelentető Telegráf Kft.-nél. A 24.hu értesülése alapján Lampé a Simicska Lajos érdekeltségében lévő HírTV-nél folytatja karrierjét december elsejétől, ahol két műsor vezetését is rábízzák, valamint szerkesztőként is számítanak a munkájára.

Kerestük az ügyben Tarr Pétert, a Hírtelevízió műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesét, aki megerősítette értesülésünket. Szavai alapján Lampé december 8-án, jövő héten pénteken lesz először képernyőn, ő vezeti majd a Reggeli járat című reggeli műsort. A Reggeli járaton kívül a Lapzártát, az éjféltájban jelentkező, majd másnap megismételt műsort is ő vezeti majd. A műsorvezető-változás okait firtató kérdésünkre Tarr Péter azt mondta, Heer Orsolya, a Reggeli járat műsorvezetője december elsejétől szülési szabadságra megy.

Heer Orsolya szülési szabadságra megy
Heer Orsolya szülési szabadságra megy

Lampé egyébként a 168 Óra mellett a Klubrádiónak és a Médiapiac című újságnak is dolgozott mostanáig, ez utóbbiban jelent meg például Lampé emlékezetes interjúja Bayer Zsolttal. Úgy tudjuk, Lampé a Médiapiacnak továbbra is elkészíti majd gyakran keményen odakérdező interjúit, a Klubrádiónak viszont a 168 Órához hasonlóan ugyancsak búcsút mond. Ez utóbbinak az az oka, hogy noha nagyon szerette klubrádiós munkáját is, az nem férne össze a HírTV-s tevékenységével, hisz a reggeli műsorok között időbeli átfedés is van. A Klubrádióban Lampé a Reggeli Gyors, az Esti gyors és a Hetes Stúdió című műsoroknak volt a munkatársa, neve még jelenleg is e műsorok munkatársaként szerepel a rádió honlapján.

Meszaros-Lorinc(960x640).jpg (Array)
Bizalmas információk szivárogtak ki Mészáros Lőrinc tévéjétől
A dokumentumból több érdekesség is kiderül a felcsúti polgármester által felvásárolt Echo Tv-vel kapcsolatban.

A HírTV vezetőségében is változás volt

Néhány nappal ezelőtt egyébként, csakúgy mint Simicska Lajos más médiacégeinél, a HírTV vezetőségében is változás volt. Faragó Csaba, ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete bekerült a HírTV Zrt. igazgatósága, és ő lett a vállalat vezérigazgatója, egyidejűleg azzal, hogy a Magyar Nemzetet megjelentető Nemzet Lapkiadó Kft. ügyvezetőjének is kinevezte őt a tulajdonos, Simicska Ádám volt társügyvezetőt (Simicska Lajos fiát) váltva. Pauwlik László, a HírTV Zrt. korábbi vezérigazgatója – a műsorokért felelős eddigi vezérigazgató-helyettes Tarr Péter mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

Ma derült ki az is, hogy együttműködésre lép a HírTV és az Átlátszó.

Felvásárolják a Story4, a Story5 és a Galaxy tévécsatornákat
Korábban a TV2 Csoport is nyitottnak mutatkozott a felvásárlásra, ám időközben fordulat állt be. A 24.hu értesülései szerint a napokban írják alá az adásvételi szerződést a leendő tulajdonossal.

Kiemelt kép: Lampé Ágnes a 168 Óra munkatársaként az ATV műsorának nyilatkozik. Fotó: Youtube

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.