Közélet
Budapest, 2013. november 9.
A Magyar Nemzet címoldala. A lapot Pethő Sándor alapított 1938-ban, ma Magyarország legnagyobb konzervatív politikai napilapja.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Vezércserék Simicska Lajos médiabirodalmában

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 11. 14. 11:03

Korábban a témában:

Nem a régi kipróbált szakember, D. Horváth Gábor vezetésével megy neki Simicska Lajos újságja, a Magyar Nemzet a 2018-as kampányküzdelemnek. Az Orbán Viktorral és a Fidesszel is háborúzó milliárdos több kulcspozícióban is változtatott a médiabirodalom vezetésben.

D. Horváth helyett a Magyar Nemzet új főszerkesztője Schlecht Csaba lesz.

Schlecht Csaba 2001-ben
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Schlecht eddig csak a Lánchíd Rádiót irányította. Médiakarrierje csupán két és fél éve indult. Simicska a 2015-ös G-napon, amikor médiabirodalmának vezetői mind felmondtak, úgy nevezte ki bizalmi emberét a megüresedett rádió-főszerkesztői posztra, hogy korábban egyáltalán nem rendelkezett szakmai tapasztalatokkal.

Schlecht évekig a magyar politika egyik legtöbbet emlegetett háttérfigurája volt. A ’90-es évek közepén 16 jelentős köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli céget íratott a török Kaya Ibrahim és a horvát Josip Tot nevére. A cégek korábban a Fidesz gazdasági ügyeit intéző Kövér Szilárd (a jelenlegi házelnök Kövér László testvére) és Varga Tamás vezették. Schlecht az óriási botrányt kavaró cégügylet után több mint egy évtizedre háttérbe vonult, 2015-ös visszatérésekor viszont már Simicskához hasonló elánnal kritizálta korábbi barátja, Orbán Viktor politikai elképzeléseit.

A HírTV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. közös közleményében „elismerték és megköszönték D. Horváth Gábor áldozatos munkáját, aminek köszönhetően a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon”.

Változás az is, hogy Simicska Ádám, a milliárdos fia otthagyja a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az mno.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társ-ügyvezetői posztját. Őt Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltja.

Faragó Csaba egyidejűleg a HírTV Zrt. igazgatósága bekerült. A jövőben ő látja el a HírTV vezérigazgatói tisztségét. Pauwlik László, a HírTV Zrt. korábbi vezérigazgatója – a műsorokért felelős Tarr Péter mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A közlemény szerint a személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, nézők és hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium az elkövetkező hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.