Közélet
Budapest, 2013. november 9.
A Magyar Nemzet címoldala. A lapot Pethő Sándor alapított 1938-ban, ma Magyarország legnagyobb konzervatív politikai napilapja.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Vezércserék Simicska Lajos médiabirodalmában

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 11. 14. 11:03

Korábban a témában:

Nem a régi kipróbált szakember, D. Horváth Gábor vezetésével megy neki Simicska Lajos újságja, a Magyar Nemzet a 2018-as kampányküzdelemnek. Az Orbán Viktorral és a Fidesszel is háborúzó milliárdos több kulcspozícióban is változtatott a médiabirodalom vezetésben.

D. Horváth helyett a Magyar Nemzet új főszerkesztője Schlecht Csaba lesz.

Schlecht Csaba 2001-ben
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Schlecht eddig csak a Lánchíd Rádiót irányította. Médiakarrierje csupán két és fél éve indult. Simicska a 2015-ös G-napon, amikor médiabirodalmának vezetői mind felmondtak, úgy nevezte ki bizalmi emberét a megüresedett rádió-főszerkesztői posztra, hogy korábban egyáltalán nem rendelkezett szakmai tapasztalatokkal.

Schlecht évekig a magyar politika egyik legtöbbet emlegetett háttérfigurája volt. A ’90-es évek közepén 16 jelentős köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli céget íratott a török Kaya Ibrahim és a horvát Josip Tot nevére. A cégek korábban a Fidesz gazdasági ügyeit intéző Kövér Szilárd (a jelenlegi házelnök Kövér László testvére) és Varga Tamás vezették. Schlecht az óriási botrányt kavaró cégügylet után több mint egy évtizedre háttérbe vonult, 2015-ös visszatérésekor viszont már Simicskához hasonló elánnal kritizálta korábbi barátja, Orbán Viktor politikai elképzeléseit.

A HírTV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. közös közleményében „elismerték és megköszönték D. Horváth Gábor áldozatos munkáját, aminek köszönhetően a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon”.

Változás az is, hogy Simicska Ádám, a milliárdos fia otthagyja a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az mno.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társ-ügyvezetői posztját. Őt Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltja.

Faragó Csaba egyidejűleg a HírTV Zrt. igazgatósága bekerült. A jövőben ő látja el a HírTV vezérigazgatói tisztségét. Pauwlik László, a HírTV Zrt. korábbi vezérigazgatója – a műsorokért felelős Tarr Péter mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A közlemény szerint a személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, nézők és hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három érintett médium az elkövetkező hónapokban még hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.