Média
Németh Forgács Bernadett, a Russmedia új tartalomfejlesztési vezetője és lapcsoport főszerkesztője.

Rehabilitálták a meghekkelt Orbán-interjú után kirúgott főszerkesztőt

Fontos vezető lett a Russmediánál Németh F. Bernadett, a veszprémi Napló korábbi főszerkesztője, akit a meghekkelt Orbán-interjút követően rúgtak ki a laptól. Most azonban a főszerkesztők fölé helyezték őt a Hajdú-bihari Naplót, az Észak-Magyarországot és a Kelet-Magyarországot kiadó cégnél.
Korábban a témában:

A 24.hu információi szerint tartalomfejlesztési vezető és lapcsoport főszerkesztő lett az osztrák Henrich Pecina által idén július végén megszerzett, a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország című megyei napilapot kiadó Russmediánál Forgács Bernadett. Az új vezető korábban (2014-től) a Fejér Megyei Hírlapban tavaly decemberben megjelent, meghekkelt Orbán-interjút követő kirúgási hullámig a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-nagyvállalkozó által bekebelezett, Veszprém megyében megjelenő Naplónak volt a főszerkesztője, akkor még Németh F. Bernadett néven.

Budapest, 2012. március 30.
Orbán Viktor miniszterelnök újságot olvas, mielõtt élõ adásban interjút ad a Magyar Rádió stúdiójában, az MR1-Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Megtorolták az Orbán elleni trollkodást: szerkesztőket rúgtak ki
Utolérte a Pannon Lapok pallosa a szerkesztőségeket a botrány után, amiben meghekkelték a kormányfővel készített interjút.

A főszerkesztők fölé helyezték

A ma már Forgács Bernadett nevet használó médiavezető a Kelet-Magyarország esetében Nyéki Zsolt főszerkesztő fölé került a hierarchiában, míg az Észak-Magyarország esetében Kiss László főszerkesztő fölé került. A Hajdú-bihari Napló esetében Forgács Bernadett főszerkesztői feladatokat is ellát, a főszerkesztői pozíció ugyanis betöltetlen és csak főszerkesztő-helyettes van.

Sokakkal együtt rúgták ki Mészáros Lőrinc cégétől

Forgács Bernadettet korábban – több munkatárssal együtt – azért rúgták ki az Orbán Viktor közeli barátjának, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek az érdekeltségében lévő Mediaworks-csoporthoz tartozó Pannon Lapok Társaságától (PLT), ahol a Veszprém megyei Naplónak volt a főszerkesztője, mert a PLT vezetőségének feltételezése szerint ebben a városban nyúlhattak bele az ominózus Orbán-interjúba. Belső forrásaink azonban már akkor biztosra vették, hogy előbb-utóbb rehabilitálni fogják a hölgyet. Az Orbán-interjú miatti cégen belüli megtorláskor a kirúgottak közül többen bírósági pert is fontolgattak a Mediaworks-PLT ellen, illetve azt mondták, valamilyen provokáció történhetett ellenük. Iparági forrásaink szerint egyébként Forgács Bernadett erős kapcsolatokkal rendelkezett jobboldali körökhöz, ezért is tartották meglepőnek, hogy őt is kirúgták a Mediaworkstől, illetve ezért sem tartják most meglepetésnek, hogy most a Pecina-féle Russmedia újra vezetőt csinál belőle. Forrásaink azt viszont meglehetősen pikánsnak találják, hogy Forgács Bernadettet épp az a Kálmán Erika vette fel a Russmediához, aki a főszerkesztő kirúgásakor a PLT anyavállalatának, a Mediaworksnek volt az egyik kulcsfigurája, hr-igazgatóként a Mediaworks-csoportnál is Forgács Bernadett fölött helyezkedett el a vállalati hierarchiában. Kálmán Erika egyébként Heinrich Pecinának – a Népszabadság nemrégiben gazdasági bűncselekményekért társtettesként elítélt bezárójának – a magyarországi helytartója évek óta, aki nemrég önálló aláírási jogosultságot is kapott a Russmediánál, Fodor István ügyvezető mellett.

Heinrich Pecina
A Népszabi elítélt hóhérja és Pecina magyar bizalmasa a legnagyobb kelet-magyarországi lapkiadónál
A napokban fiktív számlázási ügyben bűnsegédként elítélt Heinrich Pecina egyik magyar helytartója, Kálmán Erika ügyvezető lett a Russmediánál, míg Pecina felügyelőbizottsági tag.
Kálmán Erika, a BorsodChemnél, a Vienna Capital Partnersnél és a Mediaworksnél is dolgozott Heinrich Pecinának. Fotó: Mediaworks
Kálmán Erika, a BorsodChemnél, a Vienna Capital Partnersnél és a Mediaworksnél is dolgozott Heinrich Pecinának. Fotó: Mediaworks

A Népszabadság bezárójának bizalmasa a rehabilitáló

A Forgács Bernadettet felvevő Kálmán Erika a BorsodChemnél, a Vienna Capital Partnersnél (VCP) és a Mediaworksnél is dolgozott Heinrich Pecinának, utóbbi cégnél az igazgatóság tagjaként a Mediaworks megalakulásától egészen idén tavaszig dolgozott, és jelentős szerepe volt a hatvanéves múltú, legnagyobb pénzért értékesített közéleti napilap, a Népszabadság „felfüggesztését” követően is, miután a vállalatot akkoriban irányító Rónai Balázs vezérigazgató és vállalat többi igazgatója távozott a cégtől, és így a Népszabadság utolsó főszerkesztőjével, Murányi Andrással neki kellett (volna) tárgyalnia a lap jövőjéről. Nem sokkal később került a Mediaworks Mészáros Lőrinchez, és jelentették be, hogy a Népszabadságot nem jelentetik meg többé, vagyis nem csupán egyszerű felfüggesztésről volt szó, de egyben a lap kivégzéséről. Kálmán Erika a Russmediát megvásárló Media Development Management (MDM) cégben is ügyvezetői státuszt kapott, Fodor István, valamint a ciprusi lakóhellyel rendelkező Maria Kitromilidou mellett. (Az MDM-et egy ciprusi cégen keresztül hozták létre Pecináék.) Kálmán egyébként idén tavasszal még mindig a Mediaworksnél volt, szervezetfejlesztési és vállalatszervezési igazgatóként tevékenykedett Liszkay Gábor mellett.

További érdekesség, hogy a magyarországi Russmedia-kiadó újra Inform Media néven folytatja tovább tevékenységét. Ezen a néven egyszer már működött a cég, de ezt 2014-ben megváltoztatták.

Többször is kerestük az ügyben Forgács Bernadettet, hogy az új munkájáról, terveiről és arról érdeklődjünk, mi lett a volt munkáltatójától, a Mediaworks-PLT-től történő elbocsátását követő munkajogi vitájával. Miután az imént visszahívott bennünket, annyit mondott, keressük az ügyben az Inform Media pr-esét. Amennyiben Forgács mégis hajlandó nyilatkozni a későbbiekben, vagy a nevében az Inform Media pr-ese válaszol, arról természetesen beszámolunk.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Aláírták: Andy Vajnáé a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadója
A Lapcom eddigi tulajdonosa, a Radio Bridge Media Holdings vezetősége és a filmügyi kormánybiztos aláírta az adásvételi szerződést, így hivatalosan is Vajnáé lehet a lapkiadó és a hozzá tartozó két nyomda.
Kiemelt kép: Németh Forgács Bernadett, a Russmedia új tartalomfejlesztési vezetője és főszerkesztője a Veszprém TV vendégeként korábban

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

16 July 2019, France (France), Straßburg: Ursula von der Leyen was delighted after the announcement of the election results in the plenary hall. Von der Leyen becomes the new President of the EU Commission. The heads of state and government of the EU had proposed the CDU politician as successor to EU Commission President Juncker. Photo: Michael Kappeler/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.