Belföld

Megtorolták az Orbán elleni trollkodást: szerkesztőket rúgtak ki

Utolérte a Pannon Lapok pallosa a szerkesztőségeket a botrány után, amiben meghekkelték a kormányfővel készített interjút.

Sok embert kirúgtak azután, hogy a Fejér Megyei Hírlapban karácsonykor megjelent, pár betoldott mondattal machinált Orbán Viktor-interjú botrányt okozott a kormányközelivé vált kiadónál, a Pannon Lapoknál – írja a Hvg.hu a VeszprémKukac helyi portálra hivatkozva. A veszprémi újság névtelen informátorára hivatkozva azt írja, hogy nekik kellett távozni:

  • Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének,
  • Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének,
  • Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének,
  • Klecska Ernő lapszerkesztőnek és
  • Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének.

A lap szerint egész napos kihallgatások voltak a Pannon Lapok Társaságánál, ezután hozta meg a vezetés a döntést kedden. A VeszprémKukac azt is tudni véli, hogyan nyúltak bele Orbán alapvetően baráti interjújába:

a veszprémi Napló egyik szerkesztőségi gépén.

Az Index szerint egy szabadságon lévő munkatárs gépe volt az áldozat, visszaéltek a felhasználónevével. Akkor nyúltak bele a szövegbe, amikor az már végleges volt és csak a nyomdára várt (a számítógépeket most is vizsgálják a lap szerint). Egy érintett három kirúgást megerősített, ő azt mondta, munkaügyi pert indítanak. Több munkatárs szerint provokáció történt. Orbán szájába olyan mondatokat adtak, mint “a kórházi hullák száma is emelkedik.”

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy egyes Pannon Lapoknál több embertől megváltak, miután a tulajdonos Mediaworks Mészáros Lőrinc ismeretségi/érdekeltségi körébe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik