Média

Bővültek a hírhamisító Papp Dániel feladatai a közmédiánál

Papp Dániel lett az M2/Petőfi TV csatornaigazgatója. Erre a hvg.hu egy stáblista alapján figyelt fel, a közmédia ugyanis nem jelentette be a változást a sajtónak, és a vállalat sajtóirodája az ezzel kapcsolatos kérdést nem válaszolta meg.

A portál úgy tudja, hogy a korábbi csatornaigazgató, Mezei Zsolt a rádió hírosztályára került.  Az MTVA weboldalán egyébként Papp Dánielt még mint tartalomszolgáltatási igazgatót említik, valószínűleg amiatt, mert Papp csak ideiglenesen, várhatóan csak június 5-ig tölti be a csatornaigazgatói pozíciót, majd akkor új ember kerül a helyére.

Papp Dániel jobbikos médiareferensből lett MTVA-vezető. Ő készítette 2011-ben a meghamisított Cohn-Bendit-riportot, amit Papp úgy vágott meg, mintha a zöldpárti uniós politikus riporteri kérdés hatására hagyott volna ott egy sajtótájékoztatót, miközben ez nem így történt. Papp a hírhamisítási ügyről cikkező Indexet beperelte, de a bíróság végül 2015-ben jogerősen is kimondta, hogy Pappot jogszerű hírhamisítóként emlegetni. Papp Dániel karrierjét a hírhamisítási ügy nem törte meg, sőt azután is többször előléptették. Miután ő lett a hírszerkesztőség vezetője, az általa irányított szerkesztőség egy riportban manipulatív módon kitakarta Lomnici Zoltán arcát. Pappot ezután 2014-ben újra előléptették: ő lett az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója. Tavaly nyáron pedig az egész MTVA teljes műsorstruktúrájáért felelős igazgatói posztot kapta meg. Tavaly november óta tagja továbbá a közmédiához tartozó Újmédia és Teletext Kft. felügyelőbizottságának, ahol Tóth Tamás Antalt váltotta azután, hogy Tóthot azonnali hatállyal visszahívták a pozícióból, miután fényt derült arra, hogy Tóth ötéves cégbírósági eltiltás alatt áll. Pappnak az állami cégnél több száz millió forint felett kell őrködnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik