Média

Korrupcióval vádolják a DIGI első emberét

DIGI
DIGI

Bűnvádi eljárást indított Romániában a korrupcióellenes ügyészség a magyarországi televíziós és internetes piacon is meghatározó szereplő DIGI távközlési cégcsoport vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen a helyi korrupcióellenes ügyészség. Bulgacot – aki a csoport romániai leányvállalatának, az RCS és RDS-nek a vezérigazgatója is – megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítják egy sportközvetítés televíziós jogainak megvásárlásával kapcsolatos ügyben.

A vádhatóság szerint a DIGI-t tulajdonló RCS és RDS 3,1 millió euróval vesztegette meg Dumitru Dragormirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga volt elnökét, hogy előnyben részesítse a vállalatot sportközvetítési jogok megszerzésében.

Az eljárással kapcsolatos bejelentést a vállalat múlt héten szerdán tette közzé a bukaresti értéktőzsdén, ahol egy nappal korábban kezdődött el a kereskedés a DIGI részvényeivel, miután a vállalat részvényeinek 25 százalékát tőzsdére vezették a tulajdonosok, és így 197 millió eurónyi tőkéhez jutottak az újonnan kibocsátott részvényekért.

A DIGI a közleményében azt írta, már az elsődleges részvénykibocsátási eljárás ideje alatt értesítették a részvényeseket, hogy a vállalat több vezetője ellen vizsgálatot folytat a korrupcióellenes ügyészség. Közöttük van Ioan Bendei, az RCS és RDS volt adminisztrátora, Alexandru Oprea, az RCS és RDS volt vezérigazgatója, valamint Mihai Dinei, a vállalat jogi ügyeit irányító személy. A Digi már akkor előrevetítette annak a lehetőségét, hogy a jelenlegi vezérigazgató ellen is eljárás indulhat – emlékeztetett az MTI tudósítása.

Cégünk továbbra is együttműködik a hatóságokkal, és úgy véljük, hogy a volt és a jelenlegi vezetőség tagjai korrektül, törvényesen jártak el

– olvasható a tőzsdén közzétett közleményben. Úgy vélik, hogy a bűnügyi vizsgálat nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a vállalat tevékenységét.

(Kiemelt kép: a DIGI műholdas antennája.  MTI fotó – archív: Balaton József)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik