Média

Újabb távozás a Figyelőnél

Figyelő
Figyelő

A Schmidt Mária által tavaly decemberben felvásárolt Figyelő hetilaptól igazolt új munkatársat az Üzlet rovatának élére a Heti Válasz – derül ki a hetivalasz.hu-ról. Váczi Istvánról van szó, aki  2012-ben Junior Prima díjat kapott a Figyelőnél végzett munkája alapján.

Váczi István. Fotó: LinkedIn
Váczi István. Fotó: LinkedIn

Váczi a diplomáját a Budapesti Kommunikációs Főiskolán (a mai Budapesti Metropolitan Egyetem jogelődjénél) szerezte. Karrierjét az InfoRádiónál kezdte, ahol internetes hírszerkesztő volt, majd külsősként elkezdett dolgozni a Figyelőnek. 2011-től idén március végéig ő volt a Figyelőnél a Cégvilág rovat vezetője és újságírója.

Mint korábban elsőként beszámoltunk róla, a Borókai Gábor főszerkesztette Heti Válasz leigazolja Stumpf Andrást is, aki az elmúlt időszakban a mandiner.hu-nál dolgozott, de már egyszer dolgozott a Heti Válasznál.

Váczi és Stumpf új munkahelye, a Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Infocenter.hu Média Zrt. és a Simicska Lajoshoz kötődő Mahir Zrt. tulajdonában lévő Heti Válasz Lapkiadó 878 millió forint nettó értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, a cég adózott eredménye közel 18 millió forintot tett ki. A Heti Válasz példányszáma 12 ezer körül jár.

Ami a Figyelőt illeti, ők többek között a Magyar Hírlaptól érkező emberekkel töltik fel a tulajdonoscsere óta egymás után távozó munkatársaik helyét. Szükség is volt munkaerő-felvételre, hiszen az alapcsapatból mostanra csak alig pár ember maradt. A távozók között volt többek között Lambert Gábor főszerkesztő, Brückner Gergely főmunkatárs és Jandó Zoltán újságíró is. A nemrég Pulitzer-emlékdíjjal is kitüntett Brückner épp a napokban mesélte el a Médiapiacnak, hogyan zajlott a Figyelő kormányzati bedarálása.

A Figyelő legutóbbi, még a tulajdonosváltás előtti példányszáma 7,5 ezer körül volt.

FRISSÍTÉS: Fenti hírünk megjelenése után megtudtuk, hogy más változás is van a Figyelőnél. Több forrásból származó információink szerint Szajlai Csaba lett a Figyelő főszerkesztő-helyettese. Szajlai legutóbb a Széles Gábor tulajdonában lévő Magyar Hírlap főmunkatársa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik