Média
Budapest, 2005. október 17.
Börzsönyi Gábor vágó a vágószobában. Egy újabb kereskedelmi tv-csatorna kezdi meg kísérleti adását novembertől. A Story névre keresztelt csatorna napi 18 órában az Amos műholdról sugározza már kísérleti adását és a tervek szerint minden kábelháztartásban fogható lesz, legkésőbb január 01-től a külföldi és magyar sztárokról szóló szórakoztató műsora. 
MTI Fotó: Balaton József

Bírságot kapott a Story TV

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 03. 10. 13:45

A Médiatanács eheti ülésén ezenkívül hét online műsorszám támogatásáról is döntöttek, valamint rádiós frekvenciapályázatokkal foglalkoztak.
Korábban a témában:

A Médiatanács eheti ülésén 570 ezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezte a Digital Media and Communications Zrt.-t – a Story4, a Story 5 és a Galaxy Tv médiaszolgáltatóját – mivel a 2016. október–decemberi reklámhangerősség hatósági vizsgálat eredménye szerint a médiaszolgáltató megsértette a törvényi előírásokat, azaz túl hangosan sugározta a televíziós reklámjait a reklámblokkot megelőző műsorszámhoz képest.

A Médiatanács eheti ülésén elfogadta továbbá a Derecske 94,7 MHz és a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, a dokumentumot a testület tíz munkanapon belül közzéteszi honlapján.

A Keszthely 99,4 MHz helyi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati eljárásban a Médiatanács hiánypótlásra kérte fel az LB Rádió Kft.-t, míg a jelenlegi műsorszolgáltató Helikon Rádió Kft. pályázatát alaki érvénytelenség miatt elutasította. Alaki érvénytelenség miatt ugyancsak megtagadta a Helikon Rádió Kft. pályázati nyilvántartásba vételét a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség esetében, a dtm Media Hungary Kft.-t pedig hiánypótlásra hívta fel.

A Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására – hiánypótlás után – pályázati nyilvántartásba vették a „B & T” Kft.-t, a Fehérvár Rádió Kft.-t. Gong Rádió Kft. és a VLNC FM Rádió Kft. pályázatát viszont alaki érvénytelenség miatt elutasították – derül ki a grémium pénteki tájékoztatásából.

Online műsorszámokat támogat a Médiatanács

A Médiatanács azt is bejelentette, hogy a bírálóbizottság ajánlása alapján a 2016-os Neumann János pályázat második fordulójában hét, online platformra tervezett audiovizuális tartalom támogatásáról döntött összesen 6,95 millió forint értékben a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A műsorszámokat fél éven belül kell elkészíteni, és legalább egy éven át HD minőségben, reklámok nélkül hozzáférhetővé kell tenni a  pályázatban megjelölt internetes oldalon.

A nyertes pályázók közül kettő határon túli: a Filmtett Egyesület Kulisszák mögött, kamera előtt című alkotása erdélyi filmszínészportrék, összesen hat színész pályaképének bemutatását tűzte ki célul. A film a kulturpart.hu-n lesz látható. A Media Index Egyesület Made in Erdély című riportsorozatából a második évadot forgathatja le; az erdélyi brandekről, márkákról szóló széria a karpatpress.hu-n várható.

Az Index videooldalán, az Indavideón lesz a bemutatója annak a háromrészes dokumentumsorozatnak, amely kamasz szereplőkkel a virtuális világ erősödése mentén eltűnő valós barátságok, az elmagányosodás és tét nélküli emberi kapcsolatok kiaknázatlan lehetőségeiről szól, Embert barátjáról címmel. A Magyar Idők Online készítésében valósul meg a Tiltott kastélyok 1. című riportsorozat, amely történelmi erdélyi családok – első részben a Bánffyk – egyszerre reménytelen, ugyanakkor hősies harcával foglalkozik életútinterjúkon és dokumentumokon keresztül. Fiatal nagycsaládok egy-egy napját követi végi az a portré-reality sorozat, amely a bonumtv.hu-n lesz látható: a Nagycsalád, kisközösség című 4×8 perces kisfilmek olyan példákat igyekeznek állítani a mai fiatalság elé, amelyek bizonyítják, hogy a karrier és a család nem összeegyeztethetetlen fogalmak.

A Vásárhelyi Televízió online oldalára készül a tízrészes Kísérletek a fizika hőskorából elnevezésű ismeretterjesztő sorozat, amely a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium országosan is egyedülálló, 152 éves fizikaszertárában található muzeális eszközöket mutatja be természettudományi kísérletekkel körítve. A Virtuális szakmunkás előkészítő című sorozat 5×5 perces részekből áll, és asztalosipari ismeretekkel keltené fel felső tagozatos fiúk figyelmét. Az ismeretterjesztő az ikonstudio.hu-n lesz megtekinthető.

A Médiatanács az Escher Károly elnevezésű, magyar vonatkozású és váratlanul bekövetkező, így előre nem látható, ad-hoc események számára fenntartott azonnali, helyszíni forgatási munkálatokat biztosító pályázatán 1,64 millió forinttal támogatja a Majd egyszer elmondom… című dokumentumfilmhez készülő felvételeket. Fátyol Hermina rendező filmjének alapját az az 1980-ban történt baleset adja, amelyben Hajas Tibor, a hetvenes évek alternatívművész-világának meghatározó tagja életét veszítette. Amikor 2016 decemberében kiderült, hogy a baleset – amelynek körülményei előre eltervezett performanszt valószínűsítettek – három túlélője közül a sofőr agydaganatban szenved, a szerencsétlenségről eltérő emlékképekkel élő szereplőkben megérett az elhatározás a magyar underground történetének egyik elképesztő epizódjának tisztázására.

Döntés született arról is, hogy a Médiatanács összesen 2,8 millió forint felajánlásával hozzájárul a szolnoki, október 12–15-i Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválhoz: ezen belül 2,5 millió forint értékben támogatja a fesztiváldíjakat, kiemelten a fiatal filmesek legjobb műveinek elismerését, és 300 ezer forint értékben díjat ajánl fel a fesztivált népszerűsítő logófilm készítését ösztönző pályázat nyerteseinek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.