Média
Family in living room with remote control and flat screen television

NMHH: A TV2-n volt a legtöbb szponzorüzenet

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 03. 02. 16:00

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közzétette a 2016 második felére vonatkozó szponzorációkkal foglalkozó jelentésének főbb megállapításait. Eszerint a TV2-re került be ez alatt az időszak alatt a legtöbb szponzorüzenet.
Korábban a témában:

Az NMHH a tavalyi második félévet vizsgáló jelentése alapján a legtöbb cég a TV2 Több mint testőr című életmód magazinjához társult támogatóként, összesen 125, míg a legtöbb támogatói üzenet – 10.661 – a csatorna időjárás-jelentéséhez kapcsolódott. A legaktívabb szponzor a Magyar Telekom volt, amely 2.905 alkalommal hirdetett ezen a módon. A testület megállapítása szerint 2016 második félévében kilenc televízió 646 műsorcíme mellett 1126 cég 1723 féle támogatói üzenete 81.821 alkalommal jelent meg. A támogatói hirdetések időtartama 113,3 órát tett ki, amely a 17.666 órányi műsoridő 0,64 százaléka.

A hirdetők szponzorüzenetei közül 355 csupán egy-két alkalommal fordult elő, ezzel szemben négy szpot ezret is meghaladó esetben bukkant fel, ezek a FundiMini gyerekszámla, a BioTech USA, a Leirer építőanyagok és a Telekom Magenta1 csomagja. A támogató hirdető cégek negyede többféle támogatói szpottal is jelentkezett, mindig aktualizálva azok tartalmát. A cégek 82 százaléka csupán egy televíziónál kötelezte el magát, de vannak olyan hirdetők, akik négy televíziónál is feltűntek.

A nyári időszakban rekordszámú támogatói hirdetést vonultattak fel a televíziók, a kiemelkedő aktivitásra az NMHH szerint az M4 sportközvetítései adhatnak magyarázatot. A csatorna olimpiai közvetítéseihez és az Út Rióba sorozathoz 1859 támogatói üzenet kapcsolódott, amelyeket tizennégy cég jegyzett.

Díj- és nyereménytárgyról szóló szpot száz műsorban volt fellelhető, és az összes támogatói hirdetés 17,5 százalékát fedte le. Az idetartozó támogatások elsősorban az Aktív (2056), a Mokka (1323), a Sztárban Sztár (1021) és a Red Carpet magazinhoz (1140) kapcsolódtak, és különösen az utazás és vendéglátás területén működő cégek favorizálták ezt a támogatói formát.

A hatóság 2016 második félévében a legtöbb nézőt elérő országos kereskedelmi televíziók, az RTL Klub és a TV2, valamint a közszolgálati Duna TV műsoraiban vizsgálta a támogatói üzeneteket. Mellettük egy-egy hónap erejéig helyet kapott a mintában az M2, az M3, az M4 Sport, a Viasat3 és a Story5 csatorna is.

Az NMHH Médiatanácsa egyébként eheti ülésén megbírságolta a Film Mániát, és anyagi támogatást adott – több más rádió mellett – a kormánybarát Karc FM rádiónak, Liszkay Gábor jobboldali médiavállalkozó egyik érdekeltségének.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.